Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

antyturystyka - klopoty z 'pensjonatem' Mario - 2007/07/06 20:11 Zaloguj się aby wysłać post. 
msmolinski
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witam
Postaram sie przedstawic sprawe w miare obiektywnie. Otoz ...
szukajac miejsca do spedzenia wakacji obdzwanialem dobry miesiac temu wszelkie mozliwe lokalizacje znalezione na necie. I tak trafilem na Pokoje Goscinne 'Mario' w Ustce (ul. Sprzymierzeńców 43).
Podczas pierwszej rozmowy dowiedzialem sie ze jest w lipcu wolny pokoj 4-osobowy. Poinformowalem moja rozmowczynie ze szukam miejsca dla 3-ki doroslych osob i dwojki maluchow ( w wieku 2 i 4 lata). Uslyszalem ze w porzadku i ze cena bedzie wynosila 50pln od osoby doroslej i 20 zl za dwojke dzieci lacznie (czyli ergo 170 pln za dobe). Ustalilismy ze wysle zaliczke w wysokosci 300zl i zadzwonie z potwierdzeniem ze zaliczke wyslalem ( ze tez mnie cos wtedy nie tknelo).
Zaliczke wyslalem i zgodnie z ustaleniami zadzwonielem. I zaczelo sie. Uslyszalem bowiem ze
a) moja rozmowczyni nie pamieta rozmowy ze mna
b) ustalona cena 170pln za dobe jest nierealna i za niska poniewaz jest to 5 osob i moge co najwyzej dostac 10% ulgi na kazde dziecko w stosunku do osoby doroslej ( czyli cena wzrosla do 230pln za dobe, absolutnie nieakceptowalnej juz dla mnie)
c) pokoj jest 4-osobowy i Pani obawia sie ze te 5 osob to za duzo i beda jakies zniszczenia.

Pomimo faktu ze praktycznie zostawialo mnie to na lodzie 10dni przed wyjazdem poprosilem o zwrot zaliczki, co w zasadzie zalatwi moj problem, a pani zgodzila sie na to. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy zamiast pelnej kwoty zaliczki dostalem zaledwie 194zlote. Naturalnie liczac ze to tylko jakas pomylka ponownie zadzwonilem zeby kwestie wyjasnic.
No i uslyszalem ze zostanie zwrocone mi tylko tyle, a nie pelna kwota wplaconej zaliczki. Na dodatek nie uslyszalem zadnych logicznych wyjasnien dlaczego.
Ot i cala historia. Pokoj znalazlem w doslownie ostatniej chwili w innej miejscowosci. A ten post pisze by ostrzec innych potencjalnych 'naiwnych' przed nieuczciwoscia wlascicieli Mario.
Jesli ktos nie wierzy : dysponuje potwierdzeniami obu przekazow : jaki wyslalem i jaki dostalem.
Moja refleksja jest poza tym taka : zeby zanim cokolwiek komukolwiek wplacac jako zaliczke zazadac wpierw mailowego lub listownego potwierdzenia wszelkich ustalonych warunkow : ceny wynajmu, dat i wysokosci zaliczki.
Inaczej grozi wam okradzenie.
Cieplo pozdrawiam
MS
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 745 wiadomości.
Mamy 2372 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: karpackieklimaty
Aktualnie odwiedza nas: 39 gości i 1 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:  Marek Weber (marekweber)
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;