z_maria
Użytkownik
 Fresh Boarder
| Posty: 1 |   | Oklaski: 0
|
Cześć, jestem dziewczyną z gór, dokłądnie z Karkonoszy i od zawsze marzylam aby wybrać się w Mazaury. W te wakacje mam okazję ziścić swoje marzenie lecz nie do końca wiem jak i gdzie wrato pojechać. Możliwości i miejsc jest tak dużo, iż cięzko jest mi się zdecydować i wybrać coś konkretnego zwlasza ze jedynym moim żródlem informacji są strony internetowe i flodery. Niestety nie znam tez nikogo, kto znałby Mazury lub był tam i móglby mi polecić jakieś konkretne miejsce. Plan jest taki, że chaiałbym wybrać się z grupką 5-7 znajomych poleniuchowac nad wodą i poobcować z warminsko-mazurska przyroda jednakże kontakt z takimi rozrywkami jak puby i cluby bylby tez pozadany. Jeśli chodzi o noclegi to domek letniskowy lub prwatne kwatery. Aha i jeszecze nasze fundusze sa raczej obliczane w kategoriach studenckich . więc jesli ktos zna Mazury byla tam i może mi pomoc udzieli jakis dobrych rad i wsakzówek to bardzo, bardzo prosze.
Maria
|
|
|
Zaloguj się aby wysłać post.
|
robi
Użytkownik
 Fresh Boarder
| Posty: 3 |   | Oklaski: 0
|
Cześć! Skoro interesują was rozrywki, puby, itp, to myślę, że najlepiej wypoczniecie w miejscowościach typu Mikołajki, Ruciane-Nida, Giżycko, Węgorzewo. Osobiście najbardziej lubię Ruciane i Wegorzewo, Mikołajki są dla mnie trochę takie pod Niemców - drogo, z wypasem, na pokaz, ale bez klimatu. Być może się komuś narażę za tą wypowiedź, ale tak właśnie odbieram Mikołajki. Niemniej jednak jest tam dużo rozrywek, to z pewnością.
Myślę, że spodobałyby wam sie także Nowe Guty nad Śniardwami. Ciągną się nad samym jeziorem, są tawerny, można się tanio zatrzymać na polu namiotowym.
Żeby poobcować z przyrodą, warto wybrać się gdzieś poza miasto, w dzicz, zaszyć w jakimś lesie nad jeziorem. Jeśli jesteście żeglarzami, to wynająć jacht i trochę popływać po Szlaku Wielkich Jezior. Jeśli nie żeglujecie, to pomyślcie o wynajęciu kajaków i spłynięciu sobie Krutynią. Taki rejs czy spływ to fajna rzecz, bo poznaje się wtedy Mazury od strony wody. To świetne uczucie. I można to połączyć z rozrywkowym pobytem w Rucianem na przykład.
|
|
|
|
rambo
Użytkownik
 Fresh Boarder
| Posty: 4 |   | Oklaski: 0
|
O, jeśli zdecydujecie się na Ruciane - Nida, to koniecznie wypłyńcie sobie na Bełdany i odwiedźcie Leśniczówkę Pranie!
|
|
|
|
remek
Użytkownik
 Fresh Boarder
| Posty: 3 |   | Oklaski: 0
|
Ruciane - Nida i Leśniczówka Pranie to Jezioro Nidzkie, a nie Bełdany. Bełdany to pobliskie jezioro, połączone z Nidzkim i leżące bardziej na północ. Poza tą jedną nieścisłością, zgadzam sie z Rambo. Jak będziecie w Rucienem, to warto na Nidzkie i do leśniczówki! W ogóle Nidzkie jest piękne. Strefa ciszy, spokój. Wokół Puszcza Piska. Jak dla mnie to chyba najpiękniejsze miejsce na Mazurach.
|
|
|
|
i_dobosz
Użytkownik
 Senior Boarder
| Posty: 10 |   | Oklaski: 1
|
Węgorzewo Mikołajki -te dwie miejscowości mogę Ci polecić, jednak tak jak ktoś powyżej napisał w Mikołajkach jest drogo, więc wycieczka drożej by wyniosła.
|
|
|
|
|