Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2007/08/16 07:46 Zaloguj się aby wysłać post. 
Travelo
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Heja!
Wybieram sie wkrótce do Egiptu, gdzie jak zapewne wszystkim wiadomo króluje ta przykra dolegliwość.
Czy macie jakieś godne polecenia skuteczne sposoby na zemstę faraona? Wiem, że należy stronić od kranówy i nie jeść surowizny przez pierwsze dni. Jeszcze jakieś praktyczne rady?
A co jak już się trafi (tfu tfu w niemalowane), jak szybko postawić się na nogi? Zatrucia pokarmowe na wakacjach to kiepska rzecz, wolałbym szybko dojść do siebie. Jakie leki wziąć z Polski?
Dzięki za wszelkie wskazówki.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2007/08/16 22:23 Zaloguj się aby wysłać post. 
Maciejk
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Moja praktyczna rada jest taka, żeby sie elegancko dezynfekować od środka
Po każdym posiłku polecam wypicie kieliszeczka czegoś mocniejszego. Mowie zupełnie serio. Najlepiej kupić sobie coś w strefie wolnocłowej przy wylocie, bo potem w Egipcie może być problem z kupieniem jakiegokolwiek alkoholu poza ich piwem lokalnym.

No a jak już mimo wszystko zemsta faraona człowieka dopadnie, to wtedy jak najszybciej podwójna dawka nifuroksazydu co 6 godzin. Nifuroksazyd ma ten sam skład co ich skuteczny specyfik, tylko jest 2 razy słabszy. Zatem należy brać 2 razy więcej niż piszą w ulotce i wtedy pomaga.
Weź ze sobą jeszcze smectę na wszelki wypadek i jakieś probiotyki.
No i miłego pobytu bez zemsty faraona!

Odp:Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2007/08/17 21:41 Zaloguj się aby wysłać post. 
Gmanu
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Moja mama radzi(a duzo podrózuje) by zaraz po przyjezdzie odwiedzic ich apteke i kupic cos na problemy zoładkowe -co poleca i w razie najmniejszego objawu zazyc -poniewaz ich srodki sa najskuteczniejesze na tamta flore bakteryjna, ponadto mozesz w polsce kupic np Pro Bacti 4 który zawiera nasza flore bakteryjna -to nie lek na rozwolnienie a jedynie pozytywne dla nas kultury bakteri które beda zwalczac te dla nas nieprzyjazne

O:Odp:Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2007/10/15 11:57 Zaloguj się aby wysłać post. 
Tramp
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Ten ichniejszy Antinal to jest to samo co nasz nifuroxazyd, a skuteczniejszy jest dlatego że zawiera 2 razy większą dawkę. I tam każą brać 2 tabletki, czyli dokładnie tyle co 4 tabletki nifuroxazydu. Wiec można wziąć z Polski i brać 4 tabletki, najlepiej jak tylko zaczną się problemy, bo potem jest trudniej zwalczyć zemstę faraona.
Nifuroxazyd bierze się co 6 godzin, a w międzyczasie warto brać jeszcze węgiel i gastrolit albo enterol, tylko trzeba pamiętać o dwugodzinnych odstępach miedzy poszczególnymi lekami, bo np. węgiel zaburza wchłanianie innych leków i bez sensu brać coś równocześnie z nim.

Pro Bacti 4 można brać już przed wyjazdem profilaktycznie i potem na miejscu codziennie po jednej kapsułce. A jak przyjdzie nie daj Boże zemsta, to więcej niż jedną można.

Uchronić się w jakimś stopniu można uważając na wodę. Nie pić kranówy, nie brać lodu do napojów, nie płukać zębów wodą z kranu, przez pierwsze dni unikać surowizny i nie rzucać sie na wszystko co podają w all inclusive
A tak naprawdę, to jak ma złapać, to i tak złapie, leki więc trzeba ze sobą mieć, żeby jak najszybciej pozbyć sie dziadostwa i w pełni cieszyć już wakacjami.

O:Odp:Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2007/10/16 12:52 Zaloguj się aby wysłać post. 
mania1
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Jak byłam w Hurghadzie to dość mocno odczułam Zemstę Faraona niestety. W lokalnej aptece sprzedali mi antinal i rzeczywiście skutecznie zadziałał. Brałam aż zupełnie mi minęły wszelkie objawy, czyli jakieś półtora doby.
Następnym razem zabiorę z Polski Nifuroksazyd, bo to rzeczywiście to samo jest, a człowiek jest zabezpieczony - ostatnio wzięło mnie w nocy i nic nie miałam, musiałam czekać do rana. Gdybym miała ze sobą leki, szybciej zaczęłabym brać i pewnie też szybciej pożegnałabym się z Zemstą Faraona.

O:Odp:Zemsta Faraona - skuteczne sposoby - 2008/02/21 16:17 Zaloguj się aby wysłać post. 
africanartstall
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

No właśnie, niektórzy twierdzą,że alkohol ma działanie wręcz przeciwne. Osłabia organizm. Komu wierzyć?

http://pl.africanartstall.com - Sklep ze sztuką afrykańską.
Maski afrykańskie, rzeźby, figurki itp.
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 744 wiadomości.
Mamy 2371 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: anewa
Aktualnie odwiedza nas: 9 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;