Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

zanzibar - 2008/03/27 14:14 Zaloguj się aby wysłać post. 
bella
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
witam.Lecę 20 kwietnia na Zanzibar.czy ktoś może mi udzielić jakiś wskazówek co do szczepień,leków p/malarii.warto zaznaczyć,że niestety jest tam teraz pora deszczowa.Czy deszcz pada tam wtedy non stop? Co można tam zobaczyć?pozdrawiam wszystkich podróżników.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

O:zanzibar - 2008/04/03 07:35 Zaloguj się aby wysłać post. 
Arola
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam,
Ja tez będe na Zanzibarze mniej więcej w tym okresie, pora deszczowa to kwiecień, maj, ale pada głównie w nocy ( mam nadzieję ).
Co do szczepień to polecam stronę z polskiego sanepidu http://www.szczepienia.pl/podroze/img/kalendarz_szczepien.pdf z tego co wiem, to szczepienia sa zalecane...ale niewiele osób się szczepi, głównie dlatego że w Polsce trudno o szczepionkę i np. na żółta febre nalezy zaszczepić się na 10 dni przed wyjazdem.

Arola

O:zanzibar - 2008/04/04 10:51 Zaloguj się aby wysłać post. 
agnieszka
Użytkownik

Expert Boarder
graph
Oklaski: 2

Z tego wykazu http://eturystyka.org/content/view/52/102/ wynika, że przed wyjazdem do Tanzanii zalecane są szczepienia na wzw A, wzw B, żółtą febrę, błonicę, tężec, polio, dur brzuszny, gruźlicę.
Jak klikniesz w ten link, to zobaczysz też wykaz punktów szczepień, które wykonują szczepienia na żółtą febrę, bo nie wszędzie jest ono dostępne.

O:zanzibar - 2008/04/10 15:48 Zaloguj się aby wysłać post. 
bella
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

witam.Ja się już zaszczepiłam przeciw żółtej febrze i będę łykać tabletki malarone.Lepiej chuchać na zimne,jak to mówią.MY LECIMY Z frankfurtu 20.04 na tydzień i będziemy w hotelu Neptune Pwani beach resort.A gdzie Ty będziesz mieszkać i kiedy wylatujesz?
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 703 wiadomości.
Mamy 2258 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: Billy
Aktualnie odwiedza nas: 40 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
REKLAMABIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;