Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2007/10/02 11:26 Zaloguj się aby wysłać post. 
remek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Hej, chodzi mi o takie prawdziwe last minute - jedzie się w ciemno na niemieckie lotnisko i tam znajduje super ofertę dla siebie w momencie gdy okazuje się, że w jakimś samolocie są wolne miejsca.
Słyszałem, że z Niemiec można bardzo tanio polecieć na Karaiby, zwłaszcza na Dominikanę. Znajomi opowiadali kiedyś, że można pojechać w ciemno z bagażem i paszportem do Frankfurtu lub Berlina na lotnisko i tam w ciągu 3 godzin znaleźć jakieś bardzo tanie wakacje i polecieć.
Czy to jest prawda? Bardzo poważnie biorę taki wariant pod uwagę, bo nie mam silnego parcia na to żeby mieć wybrany hotel 3 miesiące przed wakacjami. To jest dla mnie fajna przygoda tak sobie do ostatniej chwili nie wiedzieć. A ceny podobno są śmiesznie niskie w takim układzie.
Czy ktoś z takiej opcji korzystał? Jeśli tak, to proszę o kilka konkretnych informacji.
- Na jakie lotnisko najlepiej się udać
- Jak duży jest wybór
- Ile czasu średnio trwa oczekiwanie na super last minute
- Ile pieniędzy należy przygotować

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

O:last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2008/01/08 05:57 Zaloguj się aby wysłać post. 
qwertyu
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

witam

oczywiscie ze sie da !!!

ja tak podrozowalem od kilku lat wlasnie dzieki takiej opcji w ciemno
bralem bilet gdziekolwiek jedyny warunek jaki im stawialem to mialo byc cieplo, palmy, plaze

ja glownie korzystalem z lotniska w berlinie a dokladnie Berlin Schönefeld
znajduje sie tam wiele ofert w biurach sa rozwieszane na kolorowych kartkach duzym drukiem z miejscem i cena wybor jest ogromny !!!

najdluzej czekalem 2 dni ale sie oplacalo polecialem do meksyku-acapulco za 200 euro

jak dzisiaj wyglada ta sytucaja trudno powiedziec poniewaz to bylo 3 lata temu ale z pewnoscia dzisiaj jest jeszcze lepiej to wszystko zorganizowane szcegolnie na wiekszych lotniskach jak np. frankfurt
mozesz tez powiedziec agentowi/agentce jakie kraje/miejsca cie interesuja i znajda za ciebie super oferte napewno

powodzenia

O:last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2008/08/03 06:06 Zaloguj się aby wysłać post. 
damimax
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Piszę własnie z Berlina, z którego zdecydowałam się lecieć na last minute.
Myslałam, że znajdę coś z wylotem w ciągu kilku godzin, jednak okazuje sie, że w wakacje nie jest to takie proste.
Na szczęście mamy tu rodzinę, u której możemy się zatrzymać i poczekać na wylot.
Zdecydowaliśmy się na ofertę z wylotem za 3 dni, za 7 dni w Turcji w 5 gwiazdkowym hotelu w standardzie AL ultra dla 4 osobowej rodziny płacimy 1600 euro - to jednak zdecydowanie taniej niż w Polsce
Podsumowujac - last minute z lotniska dla rodziny - tak - ale poza niemieckimi feriami, lub z opcją zatrzymania sie na kilka dni w mieście.
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 831 wiadomości.
Mamy 2495 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: Niebo1
Aktualnie odwiedza nas: 34 gości i 1 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:  Joanna (hexeline)
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;