last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2007/10/02 11:26
Zaloguj się aby wysłać post.
remek
Użytkownik Fresh Boarder
Oklaski: 0
Hej, chodzi mi o takie prawdziwe last minute - jedzie się w ciemno na niemieckie lotnisko i tam znajduje super ofertę dla siebie w momencie gdy okazuje się, że w jakimś samolocie są wolne miejsca. Słyszałem, że z Niemiec można bardzo tanio polecieć na Karaiby, zwłaszcza na Dominikanę. Znajomi opowiadali kiedyś, że można pojechać w ciemno z bagażem i paszportem do Frankfurtu lub Berlina na lotnisko i tam w ciągu 3 godzin znaleźć jakieś bardzo tanie wakacje i polecieć. Czy to jest prawda? Bardzo poważnie biorę taki wariant pod uwagę, bo nie mam silnego parcia na to żeby mieć wybrany hotel 3 miesiące przed wakacjami. To jest dla mnie fajna przygoda tak sobie do ostatniej chwili nie wiedzieć. A ceny podobno są śmiesznie niskie w takim układzie. Czy ktoś z takiej opcji korzystał? Jeśli tak, to proszę o kilka konkretnych informacji. - Na jakie lotnisko najlepiej się udać - Jak duży jest wybór - Ile czasu średnio trwa oczekiwanie na super last minute - Ile pieniędzy należy przygotować
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
Reklama
O:last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2008/01/08 05:57
qwertyu
Użytkownik Fresh Boarder
witam
oczywiscie ze sie da !!!
ja tak podrozowalem od kilku lat wlasnie dzieki takiej opcji w ciemno bralem bilet gdziekolwiek jedyny warunek jaki im stawialem to mialo byc cieplo, palmy, plaze
ja glownie korzystalem z lotniska w berlinie a dokladnie Berlin Schönefeld znajduje sie tam wiele ofert w biurach sa rozwieszane na kolorowych kartkach duzym drukiem z miejscem i cena wybor jest ogromny !!!
najdluzej czekalem 2 dni ale sie oplacalo polecialem do meksyku-acapulco za 200 euro
jak dzisiaj wyglada ta sytucaja trudno powiedziec poniewaz to bylo 3 lata temu ale z pewnoscia dzisiaj jest jeszcze lepiej to wszystko zorganizowane szcegolnie na wiekszych lotniskach jak np. frankfurt mozesz tez powiedziec agentowi/agentce jakie kraje/miejsca cie interesuja i znajda za ciebie super oferte napewno
powodzenia
O:last minute z Niemiec -da się w ciemno z lotniska? - 2008/08/03 06:06
damimax
Użytkownik Fresh Boarder
Piszę własnie z Berlina, z którego zdecydowałam się lecieć na last minute. Myslałam, że znajdę coś z wylotem w ciągu kilku godzin, jednak okazuje sie, że w wakacje nie jest to takie proste. Na szczęście mamy tu rodzinę, u której możemy się zatrzymać i poczekać na wylot. Zdecydowaliśmy się na ofertę z wylotem za 3 dni, za 7 dni w Turcji w 5 gwiazdkowym hotelu w standardzie AL ultra dla 4 osobowej rodziny płacimy 1600 euro - to jednak zdecydowanie taniej niż w Polsce Podsumowujac - last minute z lotniska dla rodziny - tak - ale poza niemieckimi feriami, lub z opcją zatrzymania sie na kilka dni w mieście.