Poradźcie proszę gdzie lepiej jechać? Legoland w Niemczech czy w Danii? Do Niemiec mamy bliżej, ale chętnie pojedziemy tam gdzie jest więcej atrakcji. Osoby, które były w Legolandzie bardzo proszę o informacje na temat cen, atrakcji, noclegów, itp. Ile czasu rezerwować, żeby spokojnie sie nacieszyć Legolandem? Dzięki za wszelkie informacje!
Zaloguj się aby wysłać post.
Reklama
Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/06/27 19:15
mammamija
Użytkownik Fresh Boarder
Oklaski: 0
ja byłam w niemczech dwa dni wszystko można zobaczyć byliśmy w maju i nie było kolejek do atrakcji dziecko miało 3,5 roku noclegi rezerwowaliśmy na stronie legolandu ale nie mam porównania do duńskiego parku
Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/07/26 15:23
zyta76
Użytkownik Fresh Boarder
Znamy Legoland w Danii. Byliśmy tam rok temu i uważam to za jedną z najbardziej udanych naszych wycieczek. Nie wiem ile lat ma twoje dziecko, ale my byliśmy z siedmiolatkiem i uważam, ze to super wiek. Z młodszym dzieckiem tez można jechać i na pewno znajdzie tam coś dla siebie, ale takie 7-10 lat to po prostu szał. Znajomi byli z trzylatkiem i mieli trochę problemu z wytłumaczeniem mu, że nie rozbiera sie Legolandu na czynniki pierwsze. Frustracja straszna dla dziecka No i tam są jakieś ograniczenia wzrostowe, wiec nie wszędzie sie maluch załapie. Podobnie jak w Eurodisneylandzie.
Rezerwuj sobie 2 dni. W jednym dniu też by można by było sie zmieścić, ale 2 dni są lepsze według mnie, bo można wrócić i iść tam, gdzie sie najbardziej podobało no i poznać dokładniej atrakcje bez pośpiechu. Tym bardziej, ze podobno latem bywają kolejki. My na wiosnę nigdzie nie staliśmy i było ok pod tym względem. Więcej niż 2 dni to raczej nie ma sensu przeznaczać na Legoland. Lepiej jakieś inne okolice jeszcze zobaczyć.
Noclegi w samym sąsiedztwie są drogie, więc warto szukać czegoś trochę dalej i dojeżdżać samochodem. No i jeśli nie lubicie fast foodów, to macie kłopot, bo tam króluje takie żarcie
Jeśli zdecydujecie się na Danię a nie na Niemcy, to bardzo wam polecam także park Djurs Sommerland w Nimtofte. Super zabawa dla całej rodziny. http://www.djurssommerland.dk/?PageID=51
Jak będziesz mieć więcej pytań, to pisz.
Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/07/27 12:36
ettah
Użytkownik Fresh Boarder
Hej! Zdecydowanie NIEMCY! Jestesmy rodzinką sporo podróżująca z dziećmi.. Kilka razy byliśmy w Disneylandzie, który polecam w pierwszej kolejności.. A Legoland - lepszy niemiecki.. Duński jest dość zaniedbany, miałam wrażenie, że jest na poziomie polskich wesołych miasteczek! Byłam nawet ciut zażenowana.. Kasa spora, park znany na całym świecie, a na miejscu.. Odrapane urządzenia, bida ogólna.. Poza tym kultura rodzin duńskich.. Ech.. Niemcy przynajmniej są czyściochami i zwracają uwagę na to jak zachowują się ich dzieci.. Dodatkowo sama dania jest potwornie droga, a Niemcy nie.. Jadąc można też zahaczyć o REWELACYJNY Tropical Islands pod Berlinem!!! Super atrakcja dla kazdego, nawet maluszka.. Pozdrawiam.
O:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2008/01/05 15:04
milano
Użytkownik Junior Boarder
Niemcy!
O:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2008/07/15 19:28
Ciumciok
Użytkownik Fresh Boarder
Ja mam pytanie jakie są ceny za luzne klocki;> i ogolnie ceny zestawow jak sie maja do 'polskich' cen?