Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/06/26 13:04 Zaloguj się aby wysłać post. 
Elka
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Poradźcie proszę gdzie lepiej jechać? Legoland w Niemczech czy w Danii?
Do Niemiec mamy bliżej, ale chętnie pojedziemy tam gdzie jest więcej atrakcji.
Osoby, które były w Legolandzie bardzo proszę o informacje na temat cen, atrakcji, noclegów, itp.
Ile czasu rezerwować, żeby spokojnie sie nacieszyć Legolandem?
Dzięki za wszelkie informacje!
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/06/27 19:15 Zaloguj się aby wysłać post. 
mammamija
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

ja byłam w niemczech
dwa dni
wszystko można zobaczyć
byliśmy w maju i nie było kolejek do atrakcji
dziecko miało 3,5 roku
noclegi rezerwowaliśmy na stronie legolandu
ale nie mam porównania do duńskiego parku

Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/07/26 15:23 Zaloguj się aby wysłać post. 
zyta76
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Znamy Legoland w Danii. Byliśmy tam rok temu i uważam to za jedną z najbardziej udanych naszych wycieczek.
Nie wiem ile lat ma twoje dziecko, ale my byliśmy z siedmiolatkiem i uważam, ze to super wiek. Z młodszym dzieckiem tez można jechać i na pewno znajdzie tam coś dla siebie, ale takie 7-10 lat to po prostu szał.
Znajomi byli z trzylatkiem i mieli trochę problemu z wytłumaczeniem mu, że nie rozbiera sie Legolandu na czynniki pierwsze. Frustracja straszna dla dziecka
No i tam są jakieś ograniczenia wzrostowe, wiec nie wszędzie sie maluch załapie. Podobnie jak w Eurodisneylandzie.

Rezerwuj sobie 2 dni. W jednym dniu też by można by było sie zmieścić, ale 2 dni są lepsze według mnie, bo można wrócić i iść tam, gdzie sie najbardziej podobało no i poznać dokładniej atrakcje bez pośpiechu. Tym bardziej, ze podobno latem bywają kolejki. My na wiosnę nigdzie nie staliśmy i było ok pod tym względem.
Więcej niż 2 dni to raczej nie ma sensu przeznaczać na Legoland. Lepiej jakieś inne okolice jeszcze zobaczyć.

Noclegi w samym sąsiedztwie są drogie, więc warto szukać czegoś trochę dalej i dojeżdżać samochodem.
No i jeśli nie lubicie fast foodów, to macie kłopot, bo tam króluje takie żarcie

Jeśli zdecydujecie się na Danię a nie na Niemcy, to bardzo wam polecam także park Djurs Sommerland w Nimtofte. Super zabawa dla całej rodziny. http://www.djurssommerland.dk/?PageID=51

Jak będziesz mieć więcej pytań, to pisz.

Odp:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2007/07/27 12:36 Zaloguj się aby wysłać post. 
ettah
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Hej!
Zdecydowanie NIEMCY!
Jestesmy rodzinką sporo podróżująca z dziećmi..
Kilka razy byliśmy w Disneylandzie, który polecam w pierwszej kolejności..
A Legoland - lepszy niemiecki.. Duński jest dość zaniedbany, miałam wrażenie, że jest na poziomie polskich wesołych miasteczek! Byłam nawet ciut zażenowana.. Kasa spora, park znany na całym świecie, a na miejscu.. Odrapane urządzenia, bida ogólna.. Poza tym kultura rodzin duńskich.. Ech.. Niemcy przynajmniej są czyściochami i zwracają uwagę na to jak zachowują się ich dzieci.. Dodatkowo sama dania jest potwornie droga, a Niemcy nie.. Jadąc można też zahaczyć o REWELACYJNY Tropical Islands pod Berlinem!!! Super atrakcja dla kazdego, nawet maluszka..
Pozdrawiam.

O:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2008/01/05 15:04 Zaloguj się aby wysłać post. 
milano
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Niemcy!

O:LEGOLAND - Niemcy czy Dania? - 2008/07/15 19:28 Zaloguj się aby wysłać post. 
Ciumciok
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Ja mam pytanie jakie są ceny za luzne klocki;> i ogolnie ceny zestawow jak sie maja do 'polskich' cen?
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 866 wiadomości.
Mamy 2556 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: ekologia
Aktualnie odwiedza nas: 29 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;