Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

B.P. TRIADA - 2006/08/09 20:53 Zaloguj się aby wysłać post. 
Iwo25
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 2

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witam wszystkich Forumowiczów.

W tym poście chciałabym się podzielić z Wami moimi doświadczeniami z biurem podróży Triada. Korzystam z ofert tego biura od 1994 roku ( w tym roku biuro miało już 2 lata). Wybierałam zarówno wycieczki typowo objazdowe jak i typowy wypoczynek.
Jest to biuro dla tych co chcą za rosądne pieniądze zwiedzić wybrane przez siebie miejsce. I w tym miejscu muszę dodać że cena wycieczki zawsze odzwierciedla standard - tyczy się to głównie hoteli. Będąc tyle razy słyszalam marudzenie klientów którzy wybrali niższej kategorii hotel i potem mieli pretensje o niski standard.
Pamiętajcie!!! Jeżeli wybieracie w Triadzie hotele ** i *** gwiazdkowe nie oczekujcie luksusowego hotelu z opcją all inclusive. W większości są to hotele bardzo niskiej kategorii. W niektórym przypadkach zamiast hotelu wynajmują HOSTEL, a to jest nic innego jak schronisko młodzieżowe.

Z wycieczek proponowanych przez biuro polecam wycieczki 7+7 - idealna oferta dla tych co chcą trochę poleniuchować i pozwiedzać. Ja z takich ofert wybrałam Hiszpanię. Doświadczony pilot wycieczki ( który mieszkał przez parę lat w Hiszpanii) potrafił zaciekawić swoimi opowieściami. Nie wiem czy jeszcze jeździ na tej trasie ale wiem że stworzył sam dla tego biura wycieczkę na Dominikanę.

Z innych wycieczek polecam wycieczki objazdowe. Z tym biurem byłam na takich wycieczkach w Paryżu, Londynie,Rzymie. Ciekawie zrobiona jest ta ostatnia wycieczka. Dużo punktów obejmuje w ciągu tych kilku dni.

Nie polecam natomiast wyjazdów Triady do krajów arabskich i Grecji. Hotele niższej kategorii wybierane przez Triadę są tragiczne. Ja z takich ofert nie korzystałam ale jedna z moim kolezanek jechała do Grecji do ** gwiazdkowego hotelu - pokoje bez łazienek, bez klimy. Łazienka ogólnodostępna i do tego bardzo mała.
Wg. mnie kraje arabskie i Grecję powinny robić biura które mają w swojej ofercie tylko dany kraj - lepiej im to wychodzi.

Wspomniałam wyżej o HOSTELACH - był taki hotel na wycieczce 7+7 jak lecieliśmy do Hiszpanii. W Madrycie wynajeli taki hotel. Ale byliśmy tam tylko 2 dni i potem jechaliśmy na południe. Tylko że do tego hostelu trzeba było wrócić. Po napisaniu pisma do biura w Warszawie i podpisach całej grupy jak wróciliśmy do Madrytu czekał na nas inny hotel. Wyzszej kategorii i to był hotel nie hostel.

Co do pilotów wycieczek tych objazdowych i rezydentów. Mają dość dobrych pilotów. Można się z każdym dogadać i załatwić co trzeba. Szczególnie polecam tutaj pilotkę która jeździ głównie do Francji Panią Basię. Bardzo sympatyczna kobieta i wszystko potrafi załatwić. Jedynie negatywne odczucia miałam po tunezyjskim pilocie ( tunezyjczyk gadający po polsku) - zawsze robił wszystko, żeby na grupie zaoszczędzić. Była tez tam polska pilotka ( Polska która wyszła za araba) - dzięki niej za bardzo głównemu pilotowowi nie udało się nas oszukać. Ale niestety przez niego została zwolniona, a szkoda.

Ogólna moja ocena biura w skali od 1 do 10 to 6. Biuro ogólnie dobre, ale ma swoje niedociągnięcia. Ale w końcu nikt nie jest doskonały Ale jak każda ocena jest oceną subiektywną. Na pewno znajdą się Ci którzy mają zupełnie inną oceną tego biura.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

O:B.P. TRIADA - 2008/04/14 10:18 Zaloguj się aby wysłać post. 
tamara
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Zgadzam się z tą opinią.

O:B.P. TRIADA - 2008/08/29 09:34 Zaloguj się aby wysłać post. 
Tramp
Użytkownik

Senior Boarder
graphgraph
Oklaski: 3

Moi rodzice skusili się niedawno na wycieczkę z Triady. Wrócili zadowoleni, choć wraz z nimi wróciło sporo niezadowolonych turystów. Myślę, że kwestia oczekiwań. Jadąc do niektórych krajów nie należy sie spodziewać luksusów, ponieważ są to po prostu biedne kraje borykające się z różnymi problemami. Należy raczej docenić, że mimo tych problemów robią wszystko, by przyzwyczajony do pewnych standardów turysta z Europy wyjechał zadowolony.
Do tego dochodzą różnice kulturowe. Nie możemy oczekiwać, że tubylcy będą się zachowywać po naszemu. To my raczej poczytajmy przed wyjazdem o lokalnych zwyczajach i dostosujmy swoje zachowanie i postawy do nich. Okażmy szacunek, nauczmy się choć paru słów w lokalnym języku, starajmy się nie obrażać miejscowych ludzi swoimi zachowaniami, chociażby nadmiernym negliżem.
Bardzo dziwię się niektórym skargom na biura podróży, między innymi na Triadę należącą chyba raczej do tańszych biur z niższej półki. Przecież fizyczną niemożliwością jest, żeby za nieduże pieniądze dostać coś wybitnie luksusowego. Spójrzmy realnie na to co możemy dostać za wyłożoną przez siebie kwotę, poczytajmy co może nam zaoferować dany kraj i cieszmy się podróżami, nie psując wakacji sobie i innym, którzy muszą słuchać naszych narzekań.

O:B.P. TRIADA - 2008/09/23 08:19 Zaloguj się aby wysłać post. 
magdusia
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

dokładnie muszę się zgodzić z tą opinią. To, że nasze wakację czasami są nie zaciekawe to nie znaczy odrazu ,że biuro podróży jest złe, czasami jest tak, że chcielibyśmy gdzieś wyjechać i wydać jak najmniej pieniędzy, także potem nie oczekujmy cudu, poza tym miejsce tez tu robi swoje . nie wierzę w to, ze jest taka osoba , która przeznaczając bardzo mało pieniędzy na wakacje byłaby w pełni zadowolona z jakiegokolwiek biura podroży .
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1007 wiadomości.
Mamy 2750 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: cezar_j
Aktualnie odwiedza nas: 0 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;