W tym poście chciałabym się podzielić z Wami moimi doświadczeniami z biurem podróży Triada. Korzystam z ofert tego biura od 1994 roku ( w tym roku biuro miało już 2 lata). Wybierałam zarówno wycieczki typowo objazdowe jak i typowy wypoczynek. Jest to biuro dla tych co chcą za rosądne pieniądze zwiedzić wybrane przez siebie miejsce. I w tym miejscu muszę dodać że cena wycieczki zawsze odzwierciedla standard - tyczy się to głównie hoteli. Będąc tyle razy słyszalam marudzenie klientów którzy wybrali niższej kategorii hotel i potem mieli pretensje o niski standard. Pamiętajcie!!! Jeżeli wybieracie w Triadzie hotele ** i *** gwiazdkowe nie oczekujcie luksusowego hotelu z opcją all inclusive. W większości są to hotele bardzo niskiej kategorii. W niektórym przypadkach zamiast hotelu wynajmują HOSTEL, a to jest nic innego jak schronisko młodzieżowe.
Z wycieczek proponowanych przez biuro polecam wycieczki 7+7 - idealna oferta dla tych co chcą trochę poleniuchować i pozwiedzać. Ja z takich ofert wybrałam Hiszpanię. Doświadczony pilot wycieczki ( który mieszkał przez parę lat w Hiszpanii) potrafił zaciekawić swoimi opowieściami. Nie wiem czy jeszcze jeździ na tej trasie ale wiem że stworzył sam dla tego biura wycieczkę na Dominikanę.
Z innych wycieczek polecam wycieczki objazdowe. Z tym biurem byłam na takich wycieczkach w Paryżu, Londynie,Rzymie. Ciekawie zrobiona jest ta ostatnia wycieczka. Dużo punktów obejmuje w ciągu tych kilku dni.
Nie polecam natomiast wyjazdów Triady do krajów arabskich i Grecji. Hotele niższej kategorii wybierane przez Triadę są tragiczne. Ja z takich ofert nie korzystałam ale jedna z moim kolezanek jechała do Grecji do ** gwiazdkowego hotelu - pokoje bez łazienek, bez klimy. Łazienka ogólnodostępna i do tego bardzo mała. Wg. mnie kraje arabskie i Grecję powinny robić biura które mają w swojej ofercie tylko dany kraj - lepiej im to wychodzi.
Wspomniałam wyżej o HOSTELACH - był taki hotel na wycieczce 7+7 jak lecieliśmy do Hiszpanii. W Madrycie wynajeli taki hotel. Ale byliśmy tam tylko 2 dni i potem jechaliśmy na południe. Tylko że do tego hostelu trzeba było wrócić. Po napisaniu pisma do biura w Warszawie i podpisach całej grupy jak wróciliśmy do Madrytu czekał na nas inny hotel. Wyzszej kategorii i to był hotel nie hostel.
Co do pilotów wycieczek tych objazdowych i rezydentów. Mają dość dobrych pilotów. Można się z każdym dogadać i załatwić co trzeba. Szczególnie polecam tutaj pilotkę która jeździ głównie do Francji Panią Basię. Bardzo sympatyczna kobieta i wszystko potrafi załatwić. Jedynie negatywne odczucia miałam po tunezyjskim pilocie ( tunezyjczyk gadający po polsku) - zawsze robił wszystko, żeby na grupie zaoszczędzić. Była tez tam polska pilotka ( Polska która wyszła za araba) - dzięki niej za bardzo głównemu pilotowowi nie udało się nas oszukać. Ale niestety przez niego została zwolniona, a szkoda.
Ogólna moja ocena biura w skali od 1 do 10 to 6. Biuro ogólnie dobre, ale ma swoje niedociągnięcia. Ale w końcu nikt nie jest doskonały Ale jak każda ocena jest oceną subiektywną. Na pewno znajdą się Ci którzy mają zupełnie inną oceną tego biura.