Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>

Rzetelny opis i jego czytanie - to podstawa - 2008/04/08 15:36 Zaloguj się aby wysłać post. 
agnieszka80
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
I kolejny post, tu co prawda wpisujący Podróżnik się nie podpisał (szkoda, bo moich danych osobowych używa raczej swobodnie...), ale jak już pisałam - takich osób jest jedna na 5 tysięcy , więc witam Panią Paulinę J. i Pana Mateusza W. i pozostałym z Państwa wyjaśniam ich fenomen

1. Taka niedorzeczność...że nie będę długo się rozpisywać. Autokary mamy wyłącznie nowe - 2005-2008 roczniki ... i nie gasną dwa razy w czasie trasy Polska-Chorwacja...chyba,że kierowca robi pauzę na zmianę kierowców )))

2. Tytułem wstępu :
Pani Paulina i Pan Mateusz wykupili ofertę typu Fortuna (wariant studenckie lato), gdzie na dwa pokoje przypada jedna łazienka.Biuro nasze rokrocznie dysponuje zarówno takim wariantem (jest on zawsze tańszy, nie ma w nim wyboru konkretnej willi,co jest wyraźnie zapisane w katalogu i na stronie), jak i wariantem wyboru konkretnego obiektu (gdzie łazienki są niezależne , zdjęcia-galerie i opis pensjonatu dokładnie podany). Różnica cenowa w ofercie wynosi około 100-200 zł /os.Podczas gdy w wariancie fortuna można pojechać na 10 dni we wrześniu do Chorwacji za około 500-650 zł, za konkretny obiekt płaci się około 650-750 zł. Wariant fortuna jest polecany osobom , którym zależy na jak najtańszym zakwaterowaniu, grupom młodzieży,czy studentów, dla których współdzielenie łazienki nie stanowi dyskomfortu. Pani Paulina i Pan Mateusz dokładnie wiedzieli ,jaką ofertę zarezerwowali . Po przyjeździe jednak stwierdzili ,że chcą mieć własną łazienkę. Biuro mając jeszcze w dyspozycji również taki wariant zakwaterowania zaproponowało Klientom przeniesienie do pokoju z własną łazienką za dopłatą różnicy ceny. Klienci nie byli usatysfakcjonowani rozwiązaniem "za dopłatą",ale inne rozwiązanie byłoby krzywdzące dla osób, które płaciły już w Polsce za pokój z łazienką.Pan Mateusz poinformował mnie,że zależy mu na jak najniższej cenie i musi skonsultować decyzję o zamianie z Tatą, który finansuje wyjazd.Po konsultacji Klienci zdecydowani się na zmianę pokoju na niezależny (przeniesieni zostali jeszcze tego samego dnia).

3.Organizacja wyjazdu i każdy dzień BYŁ, JEST i BĘDZIE opisany w programie ramowym imprezy - gdzie w dniu 11 mamy :
"Wykwaterowanie w godzinach rannych, czas wolny, wyjazd do Polski w godzinach wieczornych." (zarówno tegoroczny katalog, jak i ubiegłoroczny - strona 1, jak i strona www o tym wyraźnie mówią). Nie wiem, więc ,jak można udawać zaskoczenie faktem, który tak dokładnie jest opisany, i który notabene występuje planowo, w przejazdach wahadłowych, gdzie ten sam autokar przywozi grupę i jednocześnie zabiera grupę, która zakończyła pobyt. Klienci mają zabezpieczony w specjalnym pomieszczeniu bagaż główny i mogą bez przeszkód iść na plażę. Autokar trzeba przecież sprzątnąć, wywietrzyć. Załoga musi wypocząć, zjeść ciepły posiłek... i zdziwienie tym faktem może być jedynie dowodem na zupełną ignorancję opisu oferty i specyfiki wyjazdu zorganizowanego autokarem.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam już wszelkie wątpliwości ...

Agnieszka Gałkiewicz
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Majówka z Gandalfem - 2008/05/13 10:58 Zaloguj się aby wysłać post. 
ika83
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam serdecznie,

własnie wróciłam z wyjazdu na weekend majowy do Makarskiej. Sama miejscowość cudowna, malowniczo położona i bardzo rozrywkowa
Jestem pewna, ze nie jest to mój ostatni wyjazd z Gandalfem.
Obsuga zarówno, podczas przejazdu jak i na miejscu na najwyższym poziomie. Podróż minęła bardzo sprawnie, zarówno kierowcy jak i obsługa byli zawsze uśmiechnięci, chętnie udzielali informacji i odpowiadali na pytania. Po przyjeździe na miejsce również super. Szybki kwaterunek i wszystko dokładnie tak jak na zdjęciach. Czysto, schludnie, przyjemnie, mebelki normalne, balkon, a na nim krzesełka wraz ze stolikiem. Żadne informacje na temat apartamentu nie były przykoloryzowane.
Bardzo fajnie zorganiowane wyieczki fakultatywne, z super prewodnikiem
Polecam każdemu gorąco to biuro. Pełen profesjonalizm i super organizacja !!
Pozdrawiam

Ika

O:Majówka z Gandalfem - 2008/06/17 12:33 Zaloguj się aby wysłać post. 
CzerwonyKapturek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam serdecznie,

natknęłam się na to forum przez przypadek, wyszukując kolejnej wycieczki na wakacje i jak przeczytał te wszytskie dyrdymały to aż mi się włosy zjeżyły i postanowiłam się podzieliś swoimi spostrzeżeniami.
Byłam z Gandalfem dwukrotnie na wyjazdach w Grecji i Bułgarii i z każdego wróciłam zadowolona, dlaczego? bo czytam co podpisuje i jestem realistką. Wiem, czego mogę oczekiwać od 10-sto dniowej wycieczki za 700zł!!
Przejazd - fakt męczący, ale wygodnym jak na takie możliwości autobusem, zakwaterownie w przyzwoitych warunkach, w całkiem schludnych apartamentach, i miła obsłua, zarówno w biurze, kierowcy, jak i Rezydenci, pod jednym warunkiem - że się traktujemy na równi, jak ludzie, a nie zachowujemy jak rozkapryszone dzieci milionerów, którym rodzice wykupili pierwszą wycieczkę zagraniczną. Teksty typu, "póki co to ja sponsoruję ten wyjazd", które nie raz słyszałam na tych wyjazdach, doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
Ja wiem, że pierwszy wyjazd za granicę bez rodziców może być stresujący,ale uświadomcie sobie że płacicie grosze, a macie wymagania jakbyście wydali grube tysiące!!
Może warto się nad tym zastanowić i już wykupując wycieczkę zapłacić tyle, ile się wymaga - obawiam się jednak że wtedy nie będzie Was na to stać i zostaniecie w domu - ku zadowoleniu obsługio biura oraz innych "normalnych" uczestników imprezy.

Pozdrawiam serecznie całe Biuro i życzę jak najmniej takich niezadowolonych Klientów.
Ania
<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 745 wiadomości.
Mamy 2372 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: karpackieklimaty
Aktualnie odwiedza nas: 52 gości i 1 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:  Marek Weber (marekweber)
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;