Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>

Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2006/12/18 13:01 Zaloguj się aby wysłać post. 
aga1
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Czy ktoś może odwiedził Park Rozrywki Tatralandia? Powiedzcie proszę, czy warto, jakie atrakcje czekaja na miejscu, od jakiego wieku najlepiej zabrać dziecko. Jak na miejscu wygląda zakwaterowanie - da się jechać w ciemno? No i na ile dni warto jechać, żeby sobie spokojnie wszystko zaliczyć, a jednoczesnie żeby się nie nudzić.
Jestem ciekawa całej infrastruktury na miejscu i innych atrakcji.

No i Rabkoland. Czy dobrze myśle, że to taki nasz polski odpowiednik Tatralandii? W sumie mamy tam bliżej, ale chętnie bym poczytała cos na temat atrakcji na miejscu. Bo gdzieś mi się obiło o uszy, że to taka uboższa wersja Tatralandii.
Pozdrawiam!
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2006/12/30 17:24 Zaloguj się aby wysłać post. 
Kora
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Ja byłam latem 2005. Nie było to jeszcze wykończone więc tez atrakcji było mało. Ale zapowiadało sie bardzo ciekawie. Na ich stronie jest wszystko opisane, jak to teraz wygląda. W skrócie wypunktuję wszystko, jakbys cos wiecej chciała wiedziec to pisz na maila.

1. Sam Liptowski Mikulasz to żadna atrakcja dla dziecka, nic tam nie ma i nic sie nie dzieje, przynajmniej latem.
2. Nie pojechałabym zimą w ciemno, tam jest wielki wyciag narciarski i zima wszystko zajete.
3. Mieszkania w Tatralandii bardzo drogie, szukałabym czegos w Mikulaszu, samo wejscie tam - około 100 zł za dzień za 2 dorosłe osoby plus 2 letnie dziecko - dzieci do 90 cm wchodza gratis.
3. Nie ma dobrych knajp i dobrego żarcia nigdzie.
4. Zima to te baseny raczej nie dla dzieci - one sa wszystkie na zewnatrz, wprawdzie jest gorąca woda no ale to nie to samo co np w maju.
5. Mieszkania o wiele tańsze niz w PL, mielismy super kwatere, nowy apartament sypialnia z kuchnią - niespełna 100 zł/ doba.

Zalezy co kto lubi, my jestesmy mieszczuchy, spragnieni rozrywek, lubimy polskie morze i tłum na promenadach, wiec słowacja nie dla nas. Jesli ktos szuka spokoju to Słowacje polecam. Tatralandia to jedna z rozrywek Słowacji, generalnie całego dnia tam nie spedzisz, trzeba szukac innych zajec.

Kora

Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/01/07 19:27 Zaloguj się aby wysłać post. 
ajajaj
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 1

hej bylismy z dziećmi w tatralandii a dokładniej w okolicach pod koniec lata 2006, warto jechać tam z dziećmi które nie boją się wody lubią atrakcje wodne i szaleństwo na zjeżdzalniach, atrakcjii duuużo basenów masa , warto jechać na cały dzień gdy jest ładna pogoda to jest wysoko w górach i może nieźle wiać, wiem bo nas przewiało ostro ale polecam wszystkim kochającym wodne wariacje a i kasy też trochę zabrać!

asiek

Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/05/07 09:43 Zaloguj się aby wysłać post. 
zuza
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Cześć!
Ja byłam w czasie długiego weekend'u w Tatralandii na jeden dzień. Pierwszym zdziwieniem dla mnie był fakt, że większość basenów jest na zewnątrz. Drugim szokiem było to iż w czasie oczekiwania w kolejce na kupno biletów wyskoczyła Polska rodzina i zrobiła awanturę na całego, że ich Słowacy okradli(z szafek) i że już tu nigdy nie wróca.. Miałam nawet ochotę wycofać się z kolejki i wrócić do Polski ale stwierdziłam, że wszędzie to się może zdarzyć. Obawiałam się również niskiej temp na zewnątrz.. ale zupełnie bezpodstawnie Woda w basenach jest naprawde ciepła - 38 stopni. (niektóre mają mniej, ale każdy jest oznaczony). Uważam, że to wszystko jest dobrze zorganizowane. Wewnątrz jednego z krytych basenów jest bar/restauracja, gdzie można się posilić np. podczas całodniowego pobytu (płacić można pieniążkami bądż "zegareczkiem" którym się safki zamyka - wtedy tą sume z restauracji dopłaca się przy wyjściu). Pomimo dwóch negatywnych początkowych odczuć z czystym sumieniem mogę polecić to dla każdego: dla dzieci (wszystko jest zabezpieczone, baseny nie są głębokie), dla osób starszych oraz oczywiście dla mlodzieży.

Jeśli chodzi o ceny, to są porównywalne z polskimi (np. niczym się nie różnią od cen Krakowskiego Aqua Parku, a obiekt jest o wiele większy i dostarcza więcej atrakcji).
Poniższy link kieruje do strony Aqua Park - Tatralandia:
http://www.tatralandia.sk/main.php?menu=cenaa&lang=pl
Pozdrawiam,
Zuza

Quod me nutrit, me destruit...

O:Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/09/10 15:04 Zaloguj się aby wysłać post. 
yoko
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

A może ktoś polecić jakieś konkretne noclegi w Tatralandii albo w okolicach? Na jakie ceny się mniej więcej nastawiać?

O:Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/09/11 11:43 Zaloguj się aby wysłać post. 
zuza
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

yoko niestety Ci nie pomogę, bo moje wszystkie wyjazdy do Tatralandi były jednodniowe - wyjazd rankiem z Krakowa i powrót około 23
Ale może na przyszłośc przydadzą się takie informacje.. więc też chętnie poczytam
Pozdrawiam,
Zuza

Quod me nutrit, me destruit...

O:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/09/17 08:10 Zaloguj się aby wysłać post. 
Inka
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Cześc własnie wczoraj z tamtąd wrociłam jest tam pięknie jeden dzien tobie nie starczy jak byś chciała zwiedzic najlepsze miejsca to tak moze z 2 tygodnie byłam w Tatralandi płacisz raz i mozesz byc od rana do wieczora więc sie opłaca jest tez basen z gorącą wodą są baseniki dla małych dzieci takze bym ci chciała powiedziec ze pieknie jest na wodospadach w ciepłych żrodłach i zdrowotnych choc niektore minerały mają nie ładny zapach np.w Kalamenach jak tam pojedziesz zycze miłego zwiedzania.

Karolina czyli inka

O:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/09/17 08:13 Zaloguj się aby wysłać post. 
Inka
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

no i sa jeszcze te wszystkie baseny na dworze tylko takie juz nie fajne w pomieszczeniu

Karolina czyli inka

O:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2007/10/04 00:11 Zaloguj się aby wysłać post. 
i_dobosz
Użytkownik

Senior Boarder
graphgraph
Oklaski: 1

Czy poza basenami jest tam jakaś inna rozrywka? Czy starsze dzieciaki-14-nastoletnie też znajdą coś dla siebie?

O:Odp:Tatralandia, Rabkoland - był ktoś? - 2008/07/15 14:53 Zaloguj się aby wysłać post. 
ami
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

czy ktoś sie orientuje z jakiego biura mozna pojechac do tatralandii z krakowa!!!!!!!!!!???????????????????????????????????????????????????????????
<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1058 wiadomości.
Mamy 2807 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: razi3l
Aktualnie odwiedza nas: 23 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2009 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;