Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/08/25 20:04 Zaloguj się aby wysłać post. 
gedyta
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witam właśnie wróciliśmy z wakacji w Makarskiej. Ponieważ jeszcze przed wyjazdem trafiłam na ten wątek na forum i szczerze mówiąc wzbudził we mnie obawy, więc teraz postanowiłam się wypowiedzieć.
Jeżeli chodzi o nasz pobyt jesteśmy w 100% zadowoleni. Autokar którym jechalismy spełniał wszystkie wymogi, kierowcy którzy z nami jechali byli bardzo sympatyczni i kompetentni. Podróż przebiegła bez najmniejszych kłopotów, bardzo sprawnie i planowo. Po przybyciu na miejsce czekaliśmy na zakwaterowanie, ale to chyba nie jest nic zaskakującego, ponieważ wszędzie istnieje pojęcie doby hotelowej i raczej każdy woli wejść do czystego pokoju, co wiąże się z momentem oczekiwania.
Villa w której mieszkaliśmy była bardzo dobrze wyposażona. Kuchnia ze wszystkimi potrzebnymi naczyniami. Pokój bardzo ładny. Właściciele przesympatyczni.
Sama Makarska cudowna.
Jeżeli chodzi o opiekę rezydenta na miejscu nie mielismy z tym najmniejszych problemów. Nie było trudności w kontaktach, a codziennie od 21 do 22 były dyżury rezydentów.
Skorzystaliśmy również z wycieczek fakultatywnych - Krka i Dubrownik, które równiez przebiegły bez żadnych zakłóceń.
Jeżeli chodzi o biuro podróży nie mamy żadnych zastrzeżeń, a wakacje zaliczamy w 100% do udanych.
Radzę wszystkim którzy czytają posty w tym temacie i zastanawiają się nad wyjazdem z Gandalftravel, po tym co tu przeczytali żeby nie sugerowali się negatywnymi opiniam. Ludzie są bardzo różni, a niektórym naprawdę trudno dogodzić. Nie chcę nikogo oceniać, bo nie znam sytuacji o których piszą pozostałe osoby w temacie. Z naszego punktu widzenia wszystko przebiegło doskonale i nie mamy najmniejszych zastrzeżen. Pozdrawiam. E.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Polecam!!! - 2008/09/10 16:01 Zaloguj się aby wysłać post. 
anusia2214
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

W tym roku byłamw Zdravcu w Złotych Piaskach. Bardzo mi się podobało i w to co tutaj czytam nie chce mi się wierzyć. I jak widzę wszyscy tutaj podkreślają negatywne rzeczy a ani słowa nie szepną o pozytywach, które na pewno tez miały miejsce. A mi zaimponowało to biuro ponieważ został specjalnie dla mnie i mojej przyjaciółki zoorganizowany i podstawiony autokar wraz z (podkreślam) trzeźwym, wyspanym, miłym i sympatycznym kierowcą wraz z opiekunem i działającą klimatyzacją...A na miejscu też nie ma się do czego przyczepić- pokoje czyste, świeża pościel,tv, łazienka też niczego sobie. Na zewnątrz -basen czyszczony codziennie, bar i dużo zieleni. Miły spacerek do Złotych piasków nikomu jeszcze nie zaszkodził i wchodzenie pod górkę z plaży też na pewno nie. Ja jestem bardzo zadowolona ! POLECAM !!!

W tym roku byłamw Zdravcu w Złotych Piaskach. Bardzo mi się podobało i w to co tutaj czytamnie chce mi się wierzyć. I jak widze wszyscy tutaj podkreślają negatywne rzeczy a ani słowa nie szepną o pozytywach, które napewno tez miały miejsce. A mi zaimponowało to biuro ponieważ został specjalnie dla mnie i mojej przyjaciółki zoorganizowany i podstawiony autokar wraz z (podkreślam) trzeźwym, wyspanym, miłym i sympatycznym kierowcą wraz z opiekunem i działającą klimatyzacją...A na miejscu też nie ma się do czego przyczepić- pokoje czyste, świeża pościel,tv, łazienka też niczego sobie. Na zewnątrz -basen czyszczony codziennie, bar i dużo zieleni. Miły spacerek do Złotych piasków nikomu jeszcze nie zaszkodził i wchodzenie pod górkę z plaży też napewno nie. Ja jestem bardzo zadowolona ! POLECAM !!!

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/09/25 12:17 Zaloguj się aby wysłać post. 
Pytlarek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam wszystkich . Ja też chciałabym sie podzielić wrażeniami odnosnie biura Gandalf travel . Niestety zadowolona nie jestem . Z chłopakiem wybralismy sie razem z tym biurem na wakacje w Budvie w Czarnogorze . Autokar który odjeżdzal z Katowic spóźnił się 2 h ( podobno nie poinformowano ludzi w warszawie o zmianie godziny wyjazdu i stąd to opóźnienie). Autokary naprawdę w porządku ( patrzac na inne wpisy to chyba po prostu dobrze trafiliśmy) . Klimatyzacja działała , fotele wygodne , Kierowcy przepisowo sie zmieniali, puszczano nam fajne filmy . Jechaliśmy jednak 33 godziny na miejsce ( zamiast 20stu). Jest to winą zarowno korków , stania na granicy jak i tego ze robilismy jakieś bezsensowne 3 godzinne postoje w Czechach ,żeby zgrać sie w czasie z drugim autokarem , ktory jechał do Makarskiej ( jakies przesiadki ludzi i nie wiadomo co jeszcze ). Poza tym podroz przebiegala dosc sprawnie.Juz na miejscu Nasz rezydent Pan Krzysztof przeczytał nam wille do ktorych nas zaprowadzi. W ofercie biura byly do wyboru 2 wille.My wybralismy Wille Rosa. Jednak 3 dni przed wyjazdem dostalismy telefon ,że zmieniaja nam miejsce poniewaz w tej willi trwa remont, nowa willa Plavo More bedzie z tym wszystkim co chcielismy czyli 3 gwiazdki plus ( klima , telewizor, balkon , lazienka , lodówka) . Na miejscu okazalo sie ze mamy jakas trzecią wille z innej bajki o nazwie Studio 9.Jak zapewniał Pan Krzysztof " super luksusowe pokoje". Na miejscu super luksusowy pokoj okazal sie katastrofą ( prysznic to po prostu dziura w podlodze i bateria ktora trzeba bylo non stop trzymac w reku bo nie bylo jej na czym zawiesić, nie bylo tez zadnej plastikowej zaslonki takze cala lazinka o wymiarach metr na metr byla po kąpieli zachlapana , przez male okienko sąsiad mógl spokojnie sobie patrzec co robie w lazience. Balkon i pokoj malutkie, klimy zupelny brak , telewizora tez , lodowka owszem byla i w pokoju byly 4 gnaizdka z czego dwa nie działały , trzecie bylo w wiecznie zachlapanej lazience, a czwarte pod sufitem - a kable od lodowki mial 10 cm wiec nie mozna go bylo nigdzie podlaczyc).Pokoj po prostu śmiech na sali i katastrofa. Poszlismy wiec rozmawiac z rezydentem o wymianie pokoju. na szczescie w willi Montenegro ( gdzie byla wiekszosc naszej wycieczki) zostal im jeden wolny pokoj. Lepszy ale tez nie to co obiecywali. Lodowka wspolna na cala wille, telewizora brak , klima jest ( ale jak wychodzilismy to sprzataczka non stop ja wyłączała i klima sie psuła) , lazienka rozwniez mala i z prysznicem taka sama historia jak poprzednio....Jesli chodzi o wyżywienie , wcale nie byly to zestawy sniadan i obiadokolacji do wyboru z dwóch , trzech zestawow.Ni ebylo zadnego wyboru. Nie epolecam brac tego wyzywienia. Sniadania - zawsze to samo , 3 kromki na osobe , male maselko i dżem , herbata , czasem jakies jajko ( czyli snaidanie typu zielona szkoła) . Obiady - zawsze ta sama zupa , drugie danie nawet nawet. Plusem byla mila obsługa .Ale uwazam ze 80 euro od osoby to troche za duzo jak na to wyżywienie. Knajpka ta nalezala chyba do willi Montenegro. Jesli chodiz o wycieczki , to bylismy na jednej , na tej najbardziej popularnej - rejs statkiem . Wszystko ok , ta wycieczke moge polecic. Kapalismy sie przy malowniczych skalkach , potem bylismy an nieco tlocznej plazy i wrezszcie na plazy dostepnej tylko od morza gdzi ejedlismy rybe i plywalismy w slicznej zatoczce. Jednak zeby dotrzec do samego portu trzeba bylo miec szczescie , bo rezydent lecial przed siebie nie patrzac w ogole czy ktokolwiek za nim idzie i ile jest osób , tak jakbysmy wszyscy znali Budve jak wlasna kieszen . Jeszcze jeden minus jesli choiz o dzien wyjazdu , wyjechalismy dzien wczesniej niz mielismy wykupione wczasy ( czyli uciekla nam jedna noc) i nikt wlasciwie nie wie dlaczego. To tyle . Generalnie , nie bylo jakoś koszmarnie ,ale wiem ,że nastepnym razem nie wybiore juz tego biura.

Martyna

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/10/05 10:38 Zaloguj się aby wysłać post. 
CountM
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam. Coś mi się wydaje, że te pozytywne opinie piszą ludzie związani zawodowo z biurem. Byłem w Makarskiej i wiem, że rezydenci olewali wszystko i wszystkich. Szczególnie pan Sławomir, który nie potrafi zadbać o swój interes i traktuje klientów jak zło konieczne. Może jak ktoś pojechał na wczasy było nieco inaczej. Ja na moje nieszczęście byłem uczestnikiem obozu młodzieżowego. Zacznę od tego, że siedem godzin czekaliśmy na zakwaterowanie. Przez ten czas nie mieliśmy żadnej opieki (siedzieliśmy na plecakach pod stołówką). Dobór kadry w tym biurze jest bardzo przypadkowy, są to w większości młodzi ludzie, bez wyobraźni i doświadczenia. Biuro nie ma w zwyczaju zatrudniać ratownika. Na plaży młodzież zostawiona była sama sobie. Robiliśmy to co chcieliśmy. Panie opalały się i zupełnie nie zwracały uwagi czy ktoś się kąpie, topi czy w ogóle opuścił obóz. Podobnie było w nocy. Nasze dwie koleżanki regularnie wychodziły i wracały przed śniadaniem. Oczywiście wszystkim to wisiało. Co do pana rezydenta no to cóż "jaki pan taki kram", pani Agnieszka Gałkiewicz też nie grzeszy grzecznością.
<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1007 wiadomości.
Mamy 2750 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: cezar_j
Aktualnie odwiedza nas: 3 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;