Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

Ostrzeżenie !!! Oszust MAESTRAL Katowice - 2008/08/12 12:53 Zaloguj się aby wysłać post. 
gregnn
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
W miesiącu marcu b.r. podpisałem umowę z Biurem Podróży MAESTRAL Tour Operator sp. z o. o w Katowicach, ul. Stawowa 7. Dotyczyła ona wczasów w Antibes we Francji w okresie od 02.08 do 16.08.2008 r. 26 marca zgodnie z umową wpłaciłem zaliczkę w wysokości 30% ceny. 01 lipca również w terminie umownym wpłaciłem resztę kwoty. Czekałem na voucher, kilkakrotnie interweniując telefonicznie w biurze podróży. Voucher otrzymałem 25 lipca, ale bez polisy ubezpieczeniowej, a ubezpieczenie było zawarte w cenie imprezy. Podczas rozmów z pracownikiem biura P. Krzysztofem Bukowcem wyczułem w jego głosie niepewność. W związku z powyższym wykonałem telefon do biura francuskiego wskazanego na voucherze. Dowiedziałem się, że nie ma dla mnie żadnej rezerwacji, więc voucher był wystawiony bez pokrycia. Maestral nie przesłał do biura francuskiego ani złotówki z mojej wpłaty. Zażądałem od biura polskiego wyjaśnień. Tłumaczono mi mętnie, że biuro francuskie przyjęło zbyt wiele rezerwacji itp.W konsekwencji Maestral zaproponował mi 31.lipca wyjazd do Francji, z tym że opłatę za mobil home powinienem uiścić na miejscu we Francji.
Obiecywali mi że tego samego dnia tj. 31 lipca do godz. 11.00 zwrócą mi moje pieniądze. Nie zgodziłem się na taką propozycję, co okazało się słuszne, gdyż zwrotu pieniędzy nie było. Musiałbym więc zapłacić po raz drugi nie wiedząc kiedy otrzymam zwrot gotówki. Ponieważ Maestral zmienił warunki umowy 01.sierpnia wysłałem pisemną rezygnację z umowy i zażądałem zwrotu gotówki w terminie 7 dni zgodnie z postanowieniami Warunków uczestnictwa, które są dostępne na stronie internetowej biura Maestral. 02 sierpnia biuro zwróciło mi część kwoty niecałe 50%. 07 sierpnia minął termin zwrotu reszty pieniędzy, ale ich nie otrzymałem. Właściciel biura P. Bogusław Kasperek nie odbiera moich telefonów ani e-mali, pracownicy nic nie wiedzą i nie mogę uzyskać informacji kiedy i jak będzie załatwiona moja sprawa.
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Ostrzeżenie !!! Oszust MAESTRAL Katowice - 2008/08/13 14:03 Zaloguj się aby wysłać post. 
Biukon
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
UWAGA NA MAESTRAL KATOWICE !!!! OMIJAJCIE TO BIURO PODRÓŻY Z DALEKA !! WPŁACIŁEM PEŁNĄ KWOTĘ ZA WCZASY DLA 5 OSÓB W BUŁGARII. PO PRZYJEŹDZIE OKAZAŁO SIĘ, ŻE NIE ZOSTAŁY PRZESŁANE PIENIĄDZE, MUSIAŁEM ZAPŁACIĆ PO RAZ DRUGI ZA WCZASY DLA MOJEJ RODZINY, LUB SPAĆ POD GOŁYM NIEBEM. ZAPŁACIŁEM I WSPÓLNIE Z DYMITREM- BUŁGAREM, U KTÓREGO MIAŁEM WCZASY ZROBILIŚMY AWANTURĘ. PIENIĄDZE PO TYGODNIU ZNALAZŁY SIĘ, ALE STRES ZEPSUŁ MOJEJ RODZINIE CAŁE WCZASY. PRZED WYJAZDEM Z BUŁGARII DO DOMU DYMITR POINFORMOWAŁ MNIE, ŻE PRZYJECHAŁY Z POLSKI DWIE RODZINY NA WCZASY, A MAESTRAL ZNÓW NIE PRZESŁAŁ PIENIĘDZY !!! UWAGA NA NICH, TO OSZUŚCI !!!!!! JA W KAŻDYM RAZIE NIE ZOSTAWIAM SPRAWY, ZAINTERESOWAŁEM REDAKTORKĘ Z DZIENNIKA ZACHODNIEGO I SKŁADAM WNIOSEK O ŚCIGANIE DO PROKURATURY ! KAŻDY, KTO ZECHCE SIĘ DOŁĄCZYĆ MOŻE PISAĆ NA MOJEGO MAILA:biukon@onet.eu NIE POZWÓLMY DZIAŁAĆ OSZUSTOM !!!!!

Biukon
    Zaloguj się aby wysłać post. 
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1007 wiadomości.
Mamy 2750 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: cezar_j
Aktualnie odwiedza nas: 2 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;