Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/04/27 19:32 Zaloguj się aby wysłać post. 
azt
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
super

dzieki

zaraz obadam akademię nauk

bedziemy w Paryżu przez 6 dni w czerwcu więc troche jeszcze czasu mam na zorganizowaie sobie pobytu a co SKYEUROPE to nam równiez zmienił date wylotu i tym sposobem jestesmy jeden dzień dłużej w tym mieście...

a co do orlybus to wydaje mi się, iż taniej dla mnie bedzie jednak RER bo itak musze sie przesiadac na inne linie

pozdrawiam
Krzysztof
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/01 11:19 Zaloguj się aby wysłać post. 
Evicka
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Witam!

Co do najtanszego rozwiazania Orly - Paris, polecam autobus 285, kierunek Villejuif Louis Aragon Metro. A nastepnie bierzemy metro 7 i juz w Paryzu!

Czas: 20-30min

Koszt: 2,20E

Bilety mozna kupic w kiosku na lotnisku (carnet de tickets = 10 sztuk cena 10.90E) albo u kierowcy w busie (1.30E/szt.)

Pozdrawiam i zycze milego zwiedzania

Polecam hotel villa du maine!

Ewa

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/14 07:10 Zaloguj się aby wysłać post. 
azt
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

witam

Evicka dzieki za tą informację o autobusie 285, dzieki temu w sumie zaoszczędze ok 20 eurosów na transporcie z/na lotnisko super.
Jesli mozesz to podpowiedz jaki miałas plan zwiedzania Paryża i na co ew. zwrócic uwage, acha gdzie sie najlepiej (w miare niedrogo) stołowac, słyszałem o sieciach barów gdzie płaci sie z góry i ew za napoje czy coś dopłaca sie. Siec nazywa sie chyba Lunch ale moze sie mylę.

Wylatuje juz w ten poniedziałek 18-go

pozdrawiam
Krzysztof

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/14 11:59 Zaloguj się aby wysłać post. 
Evicka
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Prosze bardzo,
Od 15 czerwca zapowiadana jest podwyzka cen biletow (na 1,50e / szt.)
Jezeli chcesz duzo jezdzic metrem/busem to nie baw sie w Paris Visite, tylko od razu kupuj Hebdomadaire (potrzebne zdjecie legit) za ok 16e. (paryz 1-2zony, lotnisko 3zona, Versailles 3zona). Zalezy od formy i checi! Fakt Paryz jest wielki, ale przejsc na piechote sie da!

Co do zwiedzania.. ja to przerabialam dawno temu (mieszkam tu od 4lat), ale chyba kilka miejscowek jest oczywistych.. (wykreslic place pigalle - tam naprawde nie ma nic ciekawego), poza tym polecam paris miniature, i france miniature (!), cmentarz pere lachaise, kilka ladnych parkow, impreza na peniche na sekwanie..

Tanich sieci restauracji nie znam, wiec nie moge pomoc.
Wiem ze sa tanie resto azjatyckie (na chatelet, st michel) gdzie znajdziesz buffet à volonté - jesz ile chcesz i co chcesz.. za ok 7 - 10e (doplacasz za napoje - ale woda jest gratis). Tyle ze trzeba uwazac bo probuja kantowac turystow (i nie tylko) w takich resto.
Na pewno trzeba sie wybrac do typowej francuskiej restauracji, na kuchnie haute savoie - raclette, fondue.., kaczke w jablkach.., owoce moza.. (fakt cena nie ta sama menu ok 30e, ale warto).

Tyle narazie,
pozdrawiam!

Ewa

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/14 17:13 Zaloguj się aby wysłać post. 
moria01
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam
29 lece do Paryża na Orly prawdopodobnie i mam takie pytanie - czy bilet na ten orlybus trzeba kupić jakoś wcześniej(rezerwacja??) czy dopiero w autobusie??
dziekuje i pozdrawiam

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/14 17:33 Zaloguj się aby wysłać post. 
azt
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Evicka napisał:
Prosze bardzo,
Od 15 czerwca zapowiadana jest podwyzka cen biletow (na 1,50e / szt.)
Jezeli chcesz duzo jezdzic metrem/busem to nie baw sie w Paris Visite, tylko od razu kupuj Hebdomadaire (potrzebne zdjecie legit) za ok 16e. (paryz 1-2zony, lotnisko 3zona, Versailles 3zona). Zalezy od formy i checi! Fakt Paryz jest wielki, ale przejsc na piechote sie da!

Własnie raczej na piechote mamy zamiar zwiedzac paryz na podstawie tras opracowanych przez Pana Pinwatrta dostepnych tu :http://www.pinkwart.pl/paris/paris.htm
oczywiście troche zmodyfikowanych. Bierzemy równiez pod uwage wypozyczenie roweru ale to na miejscu sie zorientujemy. Nie mamy pojecia ile takie wypozyczenie kosztuje.
Jeśli chodzi o metro czy autobus to mysleliśmy o karnetach bo w sumie metrem bedziemy sie poruszać dwa razy dzienne z/do hotelu.

pozdrawiam
Krzysztof

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/15 12:25 Zaloguj się aby wysłać post. 
Evicka
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Do moria01
Bilety na Orlybus kupujemy u kierowcy. Wszystkie szczegoly busow, pociagow i cen znajdziecie na: www.ratp.fr

Jesli chodzi o wynajem rowerkow - fajna sprawa, ale dosc kosztowna jesli by sie chcialo velo na caly pobyt (przyklad: 1szt. na 5dni = 50e, przewidziec kaucje! ok 150e).
Sama mam 2 rowery.. ale gorale.

Ewa

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/15 17:41 Zaloguj się aby wysłać post. 
azt
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

taaa.. a przewóz roweru z Polski to 40euro/sztukę w obie strony (tak jest w skyeurope)

hmm... a jaka pogode zapowiadaja w Paryżu na następny tydzień?

opracowane mam trasy na piechotę ale jak bedzie padać to klapa, jedynie środe mam przeznaczona na luwr na cały dzień, reszta dni czyli wtorek, czwartek i sobota to zwiedzanie a pied....piatek to airshow na le bourget też cały dzień

pozdrawiam
Krzysztof

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/15 17:45 Zaloguj się aby wysłać post. 
radek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Pogodę masz choćby tu:
http://eturystyka.org/pogoda/loc,FRXX0076/wc,Francja/Itemid,132/
Pozdrawiam, Radek.

pozdrawiam, Radek

Odp:Paryż - Dojazd z Lotniska Orly do centrum Pary - 2007/06/15 18:16 Zaloguj się aby wysłać post. 
azt
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

ajajajjj... czyli leje cały tydzień! oj fatalnie fatalnie

pozdrawiam
Krzysztof
<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1058 wiadomości.
Mamy 2807 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: razi3l
Aktualnie odwiedza nas: 50 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2009 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;