Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>

gandalf travel-KATASTROFA - 2007/02/07 11:52 Zaloguj się aby wysłać post. 
daniel
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witajcie!

Uprzejmie chcielibsmy poinformowac wszystkich turystow chcacych podrozowac z biurem Gandalf Travel np.do Olimpic Beach, ze osobiscie mielismy okazje podrozowac z wyzej wymienioym biurem, po przjezdzie do OLimpic Beach - Grecja zorientowalismy sie ze my i kolejne 2 rodziny, zostaniemy zaakwaterowani w pomieszczeniach ktore trudno nazwac apartamentami w ktorych zamieszkac maja rodziny z dziecmi, pomieszczenia owe raczej przypominaly niewielkie klitki - lazienka niewielka, tak malenka ze z trudem mozna sie bylo w niej obrocic, prysznic??????? mmhhhhh nie mozna tutaj nawet takiego slowa uzyc....... kuchnia....brudna, wyposazenie kuchenne sztucce, talerze, garnki w oplakanym stanie, obawailismy sie tam cokolwiek przygotowac, ale nade wszystko co najbardziej nas ubodlo to postawa biura podrozy Gandalf Travel, ktore w zaden sposob nie chcialo nam pomoc w tak trudnej sytuacji, kiedy prosilismy o jakokolwiek pomoc bylismy zbywani zdawkowymi odpowiedziami a na nasze kolejne maile i telefony pozostawaly bez odpowiedzi.....
Doswiadczenie to bylo tak nieprzyjemne ze juz w tej chwili grono pedagogoczne z ktorym pracuje a takze i nasi znajomi nie skorzystaja nigdy z uslug biura podrozy Gandalf Travel.....

z powazaniem
Daniel
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:gandalf travel-KATASTROFA - 2007/02/21 14:06 Zaloguj się aby wysłać post. 
Agnieszkastudentka
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam!
Jestem studentką socjologii i prowadzę badania na temat niezadowolenia klientów z biur podróży, szukam osób, które mogłyby wypełnić mi ankietę na ten temat, proszę o kontakt na maila: aganieszkacieslik@o2.pl- przeslę ankietę.
Z góry dziękuję za pomoc.
Agnieszka

Agnieszka

Odp:gandalf travel-KATASTROFA - 2007/02/27 19:11 Zaloguj się aby wysłać post. 
xavi1984
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

ja ogolnie jestesm bardzo zadowolony z postawy biura, byłem z nimi w paralii, opis mojego wyjazdu znajdziecie tutaj:

http://www.turysci.info/articles.php?id=26

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/01/18 12:31 Zaloguj się aby wysłać post. 
besttaste
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph
Oklaski: 1

Witam,

Zgadzam sie calkowicie z ta skarga!

Mialem podobne przezycie na wycieczce z firma Gandalf Travel z Lodzi do Chopok-Jasna na Slowacji w terminie 27.12.2007-02.01.2008.

Nie polecam nikomu korzystania z ofert tej firmy!!! Tylko same klopoty i nieudane wakacje dla tych osob, ktore nie dadza soba pomiatac i nie chca mieszkac w najgorszych warunkach!

Studiuje kierunek "miedzynarodowa turystyka i zarzadzanie wolnym czasem" w Danii i znam sie na prawach klienta przy podrozach turystycznych w Danii oraz w Niemczech. Nigdy w zyciu taka firma niepozostalaby na rynku, prawo klienta nie pozwolilo by tego!

Czy ktos zna adres Biura do Spraw Klienta, ktore zajelo by sie rozpatrzeniem reklamacji?

Oto moje punkty reklamacji:

1. Pierwszym powodem do reklamacji jest brak ciepłej wody na zakwaterowaniu. Uwaga była zwrócona pilotowi wycieczki w drugim dniu wyjazdu, lecz nic to nie zmieniło i dalej nie było ciepłej wody w kranach o szczególnych godzinach, gdy wszyscy mieszkańcy zakwaterowania wracali ze stoków, byli zmarznięci i chcieli się wykąpać. By woda ponownie była gorąca musieliśmy czekać aż 2 godziny. Był to dla mnie bardzo duży brak w zakwaterowaniu, jako że kilkakrotnie musiałem się wykąpać w zimnej wodzie po całym dniu spędzonym na skoku narciarskim.

2. Drugim powodem do reklamacji były robaki w oknach na zakwaterowaniu. Zakwaterowanie jest obiektem mieszkalnym dla zakonnic, lecz przed dłuższy czas pewnie nie było używane. Z tego powodu, gdy okna zostały otwarte z ram wyleciały robaki do pokoju, w którym mieszkałem z współlokatorami na wycieczce. Robaki w oknach świadczą o tym, że zakwaterowanie nie było na standardzie opisanym w ofercie.

3. Trzecim powodem do reklamacji jest nie zrealizowanie umowy gdzyż w umowie 7592 jest podany pokój trzyosobowy a mieszkaliśmy w pokoju pięcioosobowym.

Po za tym kwestia typu oferty i nie informowanie klienta były nieodpowiednie. Po pierwsze nie jest to fair dla klienta, gdyż zapłaciłem 799 zł za zakwaterowanie (pensjonat) kompletnie poza miastem Liptowski Hradok z wyżej wymienionymi warunkami zamieszkania oraz mieszkałem w pokoju pięcioosobowym i dzieliliśmy jedną toaletę i jeden prysznic na 3 pokoje pięcioosobowe, a osoby płacące 699 zł mieli zamieszkanie w hostelu, 700 m od centrum Liptowskiego Hradoka, mieszkali w pokoju dwuosobowym i dzielili toaletę i prysznic na 4 osoby (2 pokoje dwuosobowe).
Po za tym w mojej umowie z nijakiego powodu każdy oraz ja musiał zapłacić 10 zł więcej niż się należy (799 zł za ofertę i 30 zł za ubezpieczenie). Na koniec nie zostałem powiadomiony o terminie wpłaty reszty kwoty po za zaliczką aż to 17.12.2007, w tym momencie Gandalf Travel wymagał wpłaty tego samego dnia, lecz po uznaniu przez firmę błędu dostaliśmy z współlokatorami na umowie jeszcze 2 dni robocze na wykonanie wpłaty. Kończąc, w momencie chęci sprawdzenia oferty umieszczonej w Internecie po zapłaceniu zaliczki, Gandalf Travel uniemożliwił klientom taką opcje likwidując ofertę ze strony internetowej www.gandalftravel.pl.

NIGDY WIECEJ PODROZ z GANDALF TRAVEL!!!

Pozdrawiam

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/01/22 09:43 Zaloguj się aby wysłać post. 
besttaste
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Nawet nie odpisuja na moja reklamacje wyslana pod info@gandalftravel.com 15.01.08!

Mam nadzieje, ze jak najwiecej ludzi czyta nasze opinie. I ciesze sie, ze ta strona tak wysoko pokazuje sie na wyszukiwarce google.

Zobaczymy czy odpowiedza i jak sie usprawiedliwia...

Gandalf Travel - opinia o biurze - 2008/04/06 20:35 Zaloguj się aby wysłać post. 
marika
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: -3

Ja byłam już z Gandalf Travel trzykrotnie(2 razy w Makarskiej i raz w Złotych Piaskach).Z obydwu wyjazdów jestem bardzo zadowolona i w tym roku na pewno znowu pojadę do Makarskiej. Nie mam zwyczaju pisac na forach jakiś postów, ale szukając terminów Gandalfa na tegoroczne lato , jak wpisałam w googla Gandalf Travel i zobaczyłam te zaskakujące wpisy, to postanowiłam napisac ,co myślę ! To, co piszą ludzie na tym forum, to jakaś internetowa propaganda, bo z biurem jeździ od lat cała moja rodzina i z kimkolwiek nie rozmawiam, wszystkim się podobało na wyjeździe...a tu jakieś KATASTROFA, PORAŻKA ??? Ktoś pisze takie rzeczy dużymi literami wyraźnie pod kątem wyszukiwarki googla i negatywnej reklamy, bo uwierzcie mi,że zdjęcia Panny Catty nie przedstawiają żadnego domu Gandalfa z Makarskiej - bo znamy je z mężem wszystkie . Jedziemy tam 3 raz !!! A miejscowosc duża nie jest...Pomysł forów może i był kiedyś dobry,ale z tego ,co widzę , to raczej biura walczą między sobą wpisując szkalujące informacje, często nawet posty bez treści,żeby je tylko OJCIEC GOOGLE wyrzucił jak najwyżej.I na tej podstawie wybiera się biuro??? To jest temat na forum

O:gandalf travel polecam - 2008/04/13 13:13 Zaloguj się aby wysłać post. 
sim
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

postawa biura czy postawa Greków ktorzy maja wszystko gdzies?
ja tez mialem swego czasu zastrzezenia ale bez problemow moje skargi zostaly rozpatrzone, jezdze znimi prawie co rok na wakacje i narty i mysle ze cenowo lepszej oferty nie ma a jak jasnie panstwo chca hotelu ***** to prosze wybrac triade poleciec
na rodos czy inna wyspe i zaplacic 4 kola od osoby na 10 dni i wtedy bedzie wszystko

wystarczylo wejsc do internetu i zapoznac sie z miejscowoascia, osobiscie wkurzaja mnie na wycieczkach ludzie ciagle marudzacy o wszystko bo psuja tyn samym przyjemnosc

arrghh, anyway, zycze panstwu milego pobytu w te wakacje gdziekolwiek beda i za ile tysiecy beda musieli Panstwo je wykupic

chyba sie za bardzo zaangazowalem w te gloopoty pisane na forum ale naprawde mam ochote czasami powiedziec cos do sluchu osobom w autokarze lub na miejscu

pozdrawiam,

sim

O:gandalf travel polecam - 2008/06/19 07:28 Zaloguj się aby wysłać post. 
besttaste
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Dolaczylem sie do negatywnych wrazen z firma Gandalf Travel, bo chcialem sie podzielic moim przezyciem z innymi i do tego fora sluza. W siecie wirualnym kazdy moze podzielic sie swoja opinia z innymi uzytkownikami.

W moim wypadku to nie jest zadna propaganda lecz naprawde mielismy strasznie kiepskie warunki na noworocznej wycieczce to Liptowskiego Hradoka. Moje wpisy na tym forum maja jedynie charakter prywatny.

Oczywiscie ludzie sa takze zadowoleni z Gandalf Travel ale sa i takze niezadowoleni. Jednak o tych ostatnich mniej sie slyszy, bo nikomu nie chce sie drazyc w negatywnych przezyciach.

Moje nieudane wakacje noworoczne byly jak najbardziej autentyczne! niestety...

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/07/04 20:00 Zaloguj się aby wysłać post. 
anewa
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

ja rowniez chcialam sie podzielic z Wami swoimi wrazeniami z wyjazdow z Gandalftravel a bylo ich az 3 i tak sobie mysle ze chyba juz wystarczy ... pierwszym razem pojechalismy do grecji, pozniej do chorwacji do makarskiej i mimo tego ze gdzies tam slyszelismy malo pochlebne opinie o tym biurze to z racji ze nam sie jakos udawalo to i w tym roku postanowilismy pojechac jeszcze raz z gandalfem i jeszcze raz do makarskiej bo miasteczko i rejon cudny ... ale niestety, za trzecim razem juz na wlasnej skorze przekonalismy sie o "profesjonalizmie" tego biura ... podstawowe zastrzezenia jakie mamy dotycza podrozy, w drodze do makarskiej juz od samego poczatku nie dzialala klimatyzacja, na kazdym postoju jeszcze w polsce zapewniano nas ze pracownicy z biura w lodzi szukaja serwisu ktory moglby to od reki naprawic ale jakos chetnych nie bylo a my jechalismy niezle zgrzani dalej ... pozniej juz pod granica z czechami ozajmiono nam ze znalazl sie chetny do naprawy tylko ze w sloawacji co wiazaloby sie ze zmiana trasy i oczywiscie jej wydluzeniem o czas naprawy ... wiec wiekszosc podroznych stwierdziala ze trudno, jedziemy do chorwacji bez klimatyzacji ... ale podroz powrotna to juz nadaje sie do gazety jak nic ... z makarskiej wyjechalismy ok 23, caly dzien tulalismy sie po miescie, non stop zmieniano godziny odjazdu, okazalo sie ze podstawiony autokar wcale nie jest autokarem gandalfa tylko podnajetym w firmie sindbad i jest w nim 2 zamiast 3 kierowcow ...kierowcy prawodpodobnie jechali na tej trasie pierwszy raz, wiec trasy specjalnie nie znali, byly podejrzenia ze w ogole nie spali (tego dnia rano przywiezli kolejna grupe turystow do makarskiej), ktos tam mowil ze sie chwiali na nogach - nie widzialam wiec nie potwierdzam ale jak sie pozniej okazalo to nie byli raczej wzorowi kierowcy ... po zjezdzie z serpentyn zakonczonym gromkimi brawami podroznych w autokarze zapanowal lekki marazm, byla juz ok 1:30, praktycznie wszyscy spali, niektorzy przysypiali ..... lacznie z kierowca !!! gdy nie kilku czujnych podroznych to pewnie bym juz tego nie pisala .. poprostu aktokar zjezdzal na lewy pas co widzialam na wlasne oczy i gdyby nie paniczne wrzaski ludzi to pewnie kierowca by sie nie ocknal sam .. pozniej po dobrych moze 15 min kierowca dal jeszcze jeden popis - w tunelu praktycznie wjechal w tira jadacego przed nami z mniejsza predkoscia ... no i coz, na jednym z postojow kierowca sie przyznal ze przysnal .... to by bylo chyba na tyle, nie wspominalam tu juz o nieoproznionej toalecie po podroznych jadacych do makarskiej, co jakis czas nosil sie niciekawy zapach, ludzi se wsciekali ale tak na prawde to kazdy chcial juz dojechac i zapomniec o tym wszystkim .. mysle ze sie rozpisalam za bardzo .... zycze wszystkim profesjonalnych biur podrozy ... do ktorych gandalf na pewno nie nalezy / my planujemy napisac reklamcje do gandalfa wyslana rowniez do wiadomosc instytucji zajmujacej sie takimi przypadkami, pewnie to wiele nie da ale moze jak takich pism bedzie wiecj to gdzies sie tam komus lampka zapali zeby cos z tym wreszcie zrobic i pomyslec nad odebraniem im pozwolenia na organizowanie wyjazdow / pozdrawiam

O:gandalf travel-KATASTROFA - 2008/07/06 10:16 Zaloguj się aby wysłać post. 
andrzej75
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Przykro czytac to co Pani pisze na tym forum. Przez cały okres swojego pobytu chętnie korzystala pani z naszej pomocy, uśmiechała się pani do nas i twierdziła że jest rewelacyjnie, a pani wściekłość i frustrację spowodowało 3 godzinne przesunięcie wyjazdu Pani autokaru do Warszawy, z godz. 19 na 22. Przesunięcie spowodowane było regulacjami dotyczącymi czasu pracy kierowców - czyli ich obowiązkowym wypoczynkiem po przejechaniu tak długiej trasy. Abstrakcją jest więc to co pani pisze o ich chwianiu się na nogach i zasypianiu - przerwa i późny wyjazd spowodowany był właśnie tym aby wypoczeli. Nie wspomniała pani o tym, że oczekiwali Państwo na odjazd w naszej kawiarni, że podaliśmy państwu przed odjazdem kawę, herbatę, sok, udostępniliśmy prysznic, zabezpieczyliśmy bagaże i czekaliśmy do samego odjazdu z Państwem - a 22 to chyba nie środek nocy? Jechali Państwo tegorocznym modelem Scanii, w najbardziej komfortowym wydaniu, a wymiana autokaru na podnajęty spowodowana była awarią klimatyzacji w naszym taborze, czego zapomniała Pani dodać. Jadąc do Chorwacji to Państwo ( dodajmy w sobotę - stąd brak możliwości skorzystania z sieci serwisowej w naszym kraju - nic nie pracuje!!!) znaleźliśmy możliwość usunięcia usterki klimatyzacji - to Państwo podjęli decyzję o kontynuowaniu podróży, nie chcąc oczekiwać na usunięcie awarii.
Złość która przez Panią przemawia jest spowodowana głównie tym że ktoś wyjechał wcześniej, przed Panią. Że Pani musiała czekać. Jest nam z tego powodu przykro ale to normalna sytuacji przy tak długich trasach że nie można dzień wcześniej skalkulować ich co do minuty. To możemy zaproponować przy przelotach lotnicznych wg rozkładu które również mamy w ofercie.
Najbardziej przykre jest w tym wszystkim to że pisze pani o wczasach z perespektywy 3 godzin spożnienia nie opisując wysiłku wielu osób które pracowały z Panią w międzyczasie od rana do poźnej nocy by zapewnić Państwu udane wakacje - właścicieli obiektów, kierowców na miejscu, opiekunów, serwisu w restauracji.

Życze Pani jedynie takich problemów z biurami z jakimi miała pani do czynienia w tym przypadku!
Pozdrawiam
Sławomir Andrzej Marchewski
z Makarskiej
<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 1058 wiadomości.
Mamy 2807 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: razi3l
Aktualnie odwiedza nas: 11 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2009 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;