A co masz na myśli? Bo wiesz, dla niektórych niebanalne jest skakanie ze spadochronem, a dla innych zwiedzanie bunkrów mloda_mama
Zaloguj się aby wysłać post.
O:Gdzie na majówkę? - 2008/04/07 16:05
EliS
Użytkownik Expert Boarder
Oklaski: 3
Nie wiem sama... Właśnie coś w stylu chodzenia po bunkrach. Gdzie nie byłoby za wielu turystów, a z miejscem związana jest jakaś mroczna najlepiej historia...
to polecam czarnogore budve mozna tam pochodzic po gorach gdzie sa fajne ruiny a do tego czesc z nich zostala przerobiona na bunkry podczas wojny na balkanach
O:Gdzie na majówkę? - 2008/04/14 21:52
klimacio
Użytkownik Fresh Boarder
Oklaski: 0
a może by tak aktywnie spędzić te dni?? polecam wciąż jeszcze mało popularny wśród Lubliniaków Półwysep Helski i jego kempingi) można tam świetnie się bawić nie tylko na wodzie...
O:Gdzie na majówkę? - 2008/04/14 22:48
EliS
Rafał, w góry nam bliżej niż nad morze, więc pewnie stąd właśnie ta niepopularność Helu wynika. Poza tym wszelkie wodne pragnienia zaspokaja nam nasze Pojezierze, na którym każdy dosłownie znajdzie coś dla siebie Jednak maj to według mnie za wczesny czas na kąpiele.
Bardzo ciekawe bunkry i podziemne trasy znajdują się w Bydgoszczy oraz okolicznych lasach. Dawna niemiecka fabryka DAG znajdująca się na terenie zakładów chemicznych to unikat na skalę europejską. 2 kilometrowe podziemne tunele wybudowane na różnych głębokościach, labirynty, a wszystko w bardzo dobrym stanie. I mroczna historia poniekąd też jest, bo zginęło tam trochę ludzi przy budowie. Poczytaj sobie o tych atrakcjach. Generalnie wokół Bydgoszczy jest wiele takich miejsc: http://wirtualnabydgoszcz.pl/potencjal_turystyczny/nieodkryte_miejsca.html
No i chyba ciekawe bunkry są na Roztoczu, ale to pewnie wiesz najlepiej jako przewodnik z Lublina Ja w każdym razie dobrze tamtych stron nie znam, a bardzo mnie tam ciągnie. Zbliża się dobry majówkowy czas, żeby poznać niepoznane zakątki Polski.
O:Gdzie na majówkę? - 2008/04/17 14:08
anula28
Użytkownik Fresh Boarder
Oklaski: 0
a jaka będzie pogoda? Ania28
O:Gdzie na majówkę? - 2008/04/17 20:33
EliS
bacha napisał: No i chyba ciekawe bunkry są na Roztoczu, ale to pewnie wiesz najlepiej jako przewodnik z Lublina Wstyd się przyznać... akurat po bunkrach nie było mi dane chodzić. Szczerze, to nawet wcześniej mi to do głowy nie przyszło (raz tylko w twierdzy Dęblin byłam, ale to tereny wojskowe są i specjalne pozwolenie jest wymagane). Dopiero jak mloda_mama o nich wspomniała, to nabrałam ochoty Może faktycznie warto będzie od Roztocza zacząć, zamiast szlajać się po Ameryce
Podobno w Toruniu też są jakieś umocnienia. Widział ktoś?