Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>

Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/12 14:25 Zaloguj się aby wysłać post. 
ewka28
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Witam!
Czy ktoś może mi polecić jakieś miejsce na ziemi, gdzie można pływać z delfinami? Jakieś delfinarium, gdzie są organizowane nie tylko pokazy dla turystów, ale także jest możliwość pływania z tymi zwierzętami. To jest moje marzenie od dziecka i bardzo chciałabym je spełnić. Jestem w stanie dostosować swoje plany wakacyjne, cel podroży, itp. Gdzie jechać?
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/13 09:41 Zaloguj się aby wysłać post. 
Olga_Gryf
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Marzenie kosztowne ponieważ najbliższe miejsce w którymmożna popływać z delfinami to Portugalia, a dokładniej Azory. Tu jest strona internetowa http://www.whales-dolphins.net/azores_en/swimming_en.html Pływanie z delfinami nie odbywa się w basenie tylko na otwartej wodzie używając sprzętu do nurkowania. Wszytskie ceny znajdują się na stronie. Inną możliwościa na spędzenie czasu z delfinami w Portugalii jest Zoo Marine w mieście Algarve - tu już pływamy w basenie przez 30 min z delfinami. Poza tym miejscem popływac z delfinami można w Nowej Zelandii (na jednej z wysp - Kaikoura), na Costa Rice w Drake Bay, na Bahamas w Bimini, na Hawajach w Oahu oraz na Florydzie na Key West. Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń!

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/15 12:28 Zaloguj się aby wysłać post. 
Evicka
Użytkownik

Junior Boarder
graphgraph

Delfiny sa mieciutkie.. To bylo moje pierwsze wrazenie
Plywalam na Kubie - w okolicach Varadero
Przyjemnosc warta ceny!

Ewa

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/16 04:09 Zaloguj się aby wysłać post. 
sirga
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

ja pływałam w Meksyku na Isla Mujeres.Basen zbudowany na otwartm oceanie - przeżycie nie do opisania...
http://www.cancuntravel.com/esp/dolphin-swim.asp

korzystałam też z tej przyjemności będąc na Dominikanie w Manati Park (sztuczny basen),ale jest tam już otwarty OceanWord z basenem na morzu...
warto warto warto
na stronie www.dominicana.com.pl w dziale "filmy" a następnie w dziale "reportaż" umieściłam jeden filmik....
tu możesz też zajrzeć
http://www.oceanworld.net/
http://www.manatipark.com/

zdjęcia,filmiki,info,muzyka
www.dominicana.com.pl

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/16 07:27 Zaloguj się aby wysłać post. 
Olga_Gryf
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

O jeszcze się dowiedziałam, że w Egipcie też jest taka możliwość! W znanym kurorcie w Sharm el Sheikh w dzielnicy Hadaba jest delfinarium (Dolphinella) tam też można przez 30 min popływać z tymi zwierzakami, tylko trezba odpowiednio wcześnie zamówić taką opcje. Pozdrawiam!

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/18 08:55 Zaloguj się aby wysłać post. 
ewka28
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Bardzo wszystkim dziękuję za tyle namiarów!

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/06/18 10:49 Zaloguj się aby wysłać post. 
OlaK
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam,
jezeli chodzi o plywanie (a nie tylko ogladanie pokazow) z delfinami, to ja skorzystalam z tej przyjemnosci bedac na wczasach na Dominikanie. Bylismy w okolicach Punta Cana, w RIU Naiboa. Kilkanascie kilometrow od hotelu znajduje sie park zoologiczny, w ktorym poza prezentacja zwierzat mozna obejrzec specjalnie przygotowany program artystyczny w wykonaniu koni, papug etc. Jednak najwieksza dla nas - Polakow atrakcja byla mozliwosc plywania w jednym basenie z delfinami. Koszt takiej "zabawy" to chyba cos miedzy 25 a 50 $ (nie pamietam). Wszyscy chetni ustawiali sie w kolejce, kazdy dostal kapok, musial wykapac sie przed wejsciem do basenu, a potem grupami (chyba po 5 osob) wchodzilismy do wody. Delfiny (chyba 3 sztuki) plywaly wokol nas, skakaly nad nami, mozna bylo je przytulac, glaskac itp. Takie plywanie trwalo ok 10 minut, a po nim byla sesja foto z delfinami na brzegu.

Niezapomniane wrazenie ! I dzisiaj - gdyby ta atrakcja kosztowala nawet wiele wiecej, niz wtedy, to wolalabym sobie odmowic mnostwa rzeczy, ale skorzystac z mozliwosci plywania z delfinami jeszcze raz

OlaK

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/08/07 21:57 Zaloguj się aby wysłać post. 
j_januszkiewicz
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

A może ktoś polecić jakieś biuro z którym można wyjechać na taki wyjazd?

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/08/08 08:37 Zaloguj się aby wysłać post. 
OlaK
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

j_januszkiewicz napisał:
A może ktoś polecić jakieś biuro z którym można wyjechać na taki wyjazd?

Ja wyjezdzalam z TUI.

OlaK

Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2007/08/10 22:15 Zaloguj się aby wysłać post. 
assa
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Witam.
A ja znalazlem cos takiego jesli chodzi o Egipt.

www.timeholiday.pl/egipt
<< start < wstecz 1 2 3 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 910 wiadomości.
Mamy 2659 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: milunia1212
Aktualnie odwiedza nas: 6 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;