EliS napisała: Ciekawy wątek - odświeżę, bo być może już ktoś planuje wyjazd na wakacje. Znajomy był na Krymie i tam mieli możliwość pływania z delfinami. Nie skorzystał, gdyż wydało mu się drogie, ale kiedy po powrocie porównał ceny z innymi ośrodkami okazało się, że całkiem tanio na Krymie było. Niestety ceny nie pamiętam, ale w razie zainteresowania mogę dopytać
EliS jakbyś mogła dopytać o szczegóły, byłbym wdzięczny! I proszę też o informację, z jakimi innymi ośrodkami porównywał. Pozdrawiam.
Zaloguj się aby wysłać post.
Reklama
O:Pływanie z delfinami na Krymie - 2008/08/30 15:30
kopytko
Użytkownik Junior Boarder
Oklaski: 0
heh moje marzenie żeby popływac z delfinami
O:Pływanie z delfinami, delfinoterapia - 2008/09/17 12:33
Robin
Użytkownik Fresh Boarder
Jest parę fajnych miejsc na świecie, gdzie można popływać z delfinami Wymyślono nawet coś takiego jak delfinoterapia.
Fajne delfinarium jest też w Hiszpanii w miejscowości Benidorm. To Mundomar: http://www.mundomar.es/
Miłego pływania z delfinami, to wspaniałe przeżycie.
O:Pływanie z delfinami, delfinoterapia - 2008/09/24 14:03
Pyrek
Użytkownik Fresh Boarder
W Kłajpedzie na Litwie również jest delfinarium i z tego co wiem prowadzona jest tam właśnie delfinoterapia. http://www.juru.muziejus.lt/ - Muzeum Morskie i Delfinarium w Kłajpedzie.
Co ciekawe, w Polsce, w Tarnowskich Górach również ma powstać Górnośląskie Centrum Delfinoterapii, ale nie wiem na jakim etapie jest budowa. Jeśli ktoś wie, to proszę o informację, bo bardzo mnie to interesuje.
Delfinoterapia podobno przynosi świetne rezultaty w przypadku autyzmu oraz wielu innych schorzeń neurologicznych i nie tylko.
O:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2008/10/09 13:40
Expert
Użytkownik Junior Boarder
Oklaski: -1
Jednym z miejsc gdzie mozesz plywac z delfinami jest delfinarium w Bahamach
O:Odp:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2008/10/10 08:00
Ewela
Użytkownik Expert Boarder
Oklaski: 1
To musi być niezła frajda tak pływać sobie z delfinami. Chciałabym się kiedyś o tym przekonać, kto wie może już niedługo. Bo jestem w trakcie planowania wakacji z narzeczonym także wezmę to pod uwagę. Pozdrawiam
O:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2008/12/04 13:58
delfinoterapia
Użytkownik Fresh Boarder
Witam!
Serdecznie zapraszam na naszą stronę poświęconą pływaniu z delfinami: www.plywaniezdelfinami.pl Na stronie prezentujemy miejsca gdzie istnieje możliwość pływania z delfinami zarówno w delfinariach, jak i w naturalnym środowisku. Polecamy jedynie sprawdzone delfinaria, gdzie zwierzęta traktowane są z odpowiednim szacunkiem, a stanowczo odradzamy te, w których dzieje się coś nie tak, a zwierzęta traktowane są nieodpowiednio (np. delfinarium w Sharm El Sheikh, bezprawnie przejęte i źle zarządzane, ze szkodą dla zwierząt). Nieustannie pracujemy nad nawiązywaniem kontaktów z kolejnymi delfinariami, a więc zapraszamy do częstego odwiedzania naszej strony.
O:Pływanie z delfinami - gdzie na świecie? - 2008/12/05 08:36
EmilTymorek
Użytkownik Expert Boarder
fajna stronka, trzeba popierać takie inicjatywy, bo przecież dobro delfinów jest w tym wszystkim najważniejsze.