Bilety lotnicze Relacje z podróży
Czytaj pocztę Noclegi Wycieczki
Forum Fotoreportaże
      BiuletynBiuletyn   RejestracjaRejestracja
WycieczkiNoclegiBilety lotniczeCzartery jachówTargi turystycznePogodaGrupy dyskusyjne
Start arrow Forum

<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>

BIURO OSKAR UWAGA! - 2007/02/27 18:33 Zaloguj się aby wysłać post. 
biggos75
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 1

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Byliśmy na sylwestrze z "biurem" podróży Oskar na Słowacji i chcielibyśmy podzielić się wrażeniami na temat działania tych naciągaczy. Oferowali nam wyjazd studencki na sylwestra z nartami w hotelu*** za prawie 1000pln na 5 dni. Wiedzieliśmy ze to nie malo na słowackie warunki ale zależało nam na komforcie i spokoju. Szok przeżyliśmy po dojeździe na miejsce. Okazało się że zakwaterowali na w ruderze z lat 60-tych w której w niedogrzanych pokojach wykręcało stawy w kolanach. Hitem było jednak to że w tej "narciarskiej" miejscowości - jak rekalmowało to biuro - dwa lata wcześniej zamknięto stoki bo wlaściciele pokłocili się o pole. Na miejscu oczewiście zabrakło przedstawiciela tych geniuszy,a Słowacy wytłumaczyli na że mamy tyle ile płacimy i trudno mieć coś przeciwko bo biuro zapłaciło za nas podobno po 20 pln. Po powrocie do Polski i wizycie w biurze spotkaliśmy się jedynie z arogancją i bezczelnością ze strony pracowników - pozostaje jedynie wizyta w sądzie ale kto ma siłe na włóczenie się tam tygodniami. Chcielibyśmy wobec tego ostrzec przynajmiej innych naiwnych przed tymi naciągaczami!
    Zaloguj się aby wysłać post. 

Reklama

Odp:BIURO OSKAR UWAGA! - 2007/05/07 10:48 Zaloguj się aby wysłać post. 
inuszka
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph
Oklaski: 0

Niestety potwierdzam. Oscar to dno!!!! Jeśli chcecie mieć udany wyjazd lepiej omijajcie ich szerokim łukiem!!!!

Odp:BIURO OSKAR UWAGA! - 2007/06/21 10:26 Zaloguj się aby wysłać post. 
tradycja1
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Bardzo ciekawe co Państwo piszecie, gdyz znalazłam zimowa strone Oskara i nie ma tam takich ofert za 1000 zł w hotelu***. Nie pokręciły się wam biura?? A może zwyczajnie jesteśie złośliwi?? Też byłąm z mężem na Sylwestrze z Oskar`em i było super!! Osobiście polecamy i pozdrawiamy z Wrocławia!

Odp:BIURO OSKAR UWAGA! - 2007/06/29 10:46 Zaloguj się aby wysłać post. 
Orliczek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Właśnie wróciłam z wycieczki z biurem podróży Oscar do Chorwacji. Było super poza tym że podróż do trwała znacznie dłużej niż powiedziano nam w biurze, kwatera nie była zła tylko w podwórku budynku w którym mieszkaliśmy był plac budowy i nie było mowy o zamianie pokoju, rezydent nasz był beznadziejny pojęcie kultury osobistej było mu zupełnie obce, był człowiekiem nie odpowiedzialnym (kiedy była konieczność zawiezienia jednego z uczestników wycieczki na pogotowie to polecił nam taksówkę!!!!!!!!), nie posiadał nawet dostatecznej wiedzy na temat miejscowość w której się znajdujemy i na temat tego co warto zwiedzić i zobaczyć i jak w takie miejsca dojechać.Ale najbardziej rozwalające były teksty w stylu:"Pokoje nie są drogie więc nie mają Państwo co narzekać" i "To trzeba było nie wykupywać tych wczasów!"-to się w głowie nie mieści. W ostatnim dniu (i to wydaje się być praktyką Oscara) o godzinie 9 rano kazano nam się wykwaterować i do godziny 20 czekać na walizkach na autokar. Wyznaczono nam jeden malutki pokoik gdzie można było złożyć bagaże i się wykąpać (zimna woda).
Ci którzy wybierają się do Chorwacji do szczególnie do Makarskiej na ulicę Splitską 41 niech to rozważą. Człowiek ten (p. Michał) jest tragiczny i potrafi zepsuć krwi.

Orliczek

O:Odp:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/03/08 16:13 Zaloguj się aby wysłać post. 
herman
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Niestety, mogę tylko potwierdzić złe opinie o biurze Oskar. Byłem wraz z żoną również w Makarskiej pod koniec sierpnia 2007. Zakwaterowano nas w lokalu o beznadziejnym standardzie, pomimo wykupienia opcji "apartament lux". Tłumaczenie rezydentów było skandaliczne - liczy się sztuka, np. jest prysznic - jest. Nieważne, że strach na niego spojrzeć. Zamiany pokoju przez rezydentów nie wchodziła w grę - już przecież pewnie zapłacili za ten pokój. Jesteśmy przekonani, że znacznie mniej, niż my Oskarowi. Z Chorwacji wracaliśmy w poprzek Słowacji, Kraków, Wrocław, Poznań. Dlaczego? W Krakowie wysiadały 3 osoby, widać ważnych.
Generalnie nie chodzi o złośliwość, tylko przestrogę dla innych. Owszem, może się komuś trafić udany wypoczynek z Oskarem. Prawdopodobieństwo jest jednak niskie.
Ogólnie wyjazd do Makarskiej polecamy - tylko nie z Oskarem.

O:Odp:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/07/04 09:02 Zaloguj się aby wysłać post. 
misiek
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Biuro utworzone chyba wyłącznie dla szybkiego zysku z przypadkowych klientów krórzy po powrocie do kraju rozjadą sie do swoich domów i juz się więcej nie zobaczą. Dałem sie namówić na Chorwacje ( MAKARSKA) .. z trzygwiazdkowego hotelu za który doplacilem bo mial byc podwyzszony standart dostalem kwatere w trakcie budowy !!!! ... moze nawet nie powinienem narzekać bo inni BEZ DOPLATY nie mieli podłóg tylko beton na posadzce !!!!!!! Opiekun wycieczki zajebisty )) w ostani dzien wyjazdu kazal sie zabrac o 8 rano zeby autokarem wyjechac o 15 po poludniu... na pytanie " a gdzie sie mozna odswiezyć przed wyjazdem ?" odp - " w morzu " .... dodam ze morze zwykle bywa słone ....
jeszcze jedna uwaga - terminy wycieczek sie zazębiały - gdy nas juz nie bylo w kwaterach wrzucono następnych polaków - inaczej mówiąc pokoje były OPŁACONE PODWÓJNIE !!! ....nigdy więcej!!!! powinien za to wziąć sie prokurator... ale kogo to obchodzi w tym kraju

ten 3*** HOTEL to to coś po prawej stronie ulicy ))

O:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/07/25 12:39 Zaloguj się aby wysłać post. 
Anita1988
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

zgadzam sie BIURO OSKAR to najgorsze biuro z jakiego wyjechalam... zacznijmy od tego ze mielismy wyjechac 9 lipca a bylo takie opoznienie ze wyjechalismy 10:/ biuro chcac zaoszczedzic to nas posadzilo w autokarze na miejscach dla kierowcow wiec jadac 30 pare godzin do bulgarii kierowcy nie mogli nawet sie przespac..autokar byl w kiepskim stanie,na dole bylo lodowato a na pietrze za to goraco:/ na miejscu hotel okazal sie w porzadku..w prawdzie zmienili nam hotel ale na lepszy blizej morza.. jednak gdy mialysmy problem z zamykaniem balkonu i zglosilysmy to do rezydentki za przeproszeniem nas olala!!!! zalatwilysmy sprawe same z wlascicielem hotelu..potem wpadli na genialny pomysl zebysmy przeszli okolo kilometra z bagazem bo autokar sie nie zmiesci zeby po nas podjechac.. poprosilysmy wiec aby zapewnili jakis przewoz bagazy...na co panie rezydentki stwierdzily ze to nasza sprawa jak dotrzemy do autokaru a jak mamy jakis problem to mozemy sobie zamowic taksowke...w koncu chcialysmy zamowic takswoke..na co rezydentka nas wysmiala ze na tak krotki odcinek drogi nikt nie przewiezie:/... zachowanie ich bylo ponizej krytyki:/.. gdy nas widzialy uciekaly badz potrafily powiedziec"spadaj". W drodze powrotnej wiezli nas kierowcy ktorzy jechachali juz 40 godz do bulgarii mieli 2 godziny przerwy i siadali znow za kierownica by nas odwiezc do Polski. musze sie jeszcze zgodzic ze faktycznie kazano nam sie wymeldowac z pokoju o 9:30 rano wyjezdzalismy ok 23 i nie bylo gdzie sie odswiezyc:/.. a nasze pokoje juz dostawali nowi turysci..wiec pokoje byly podwojnie oplacane.. Jedynie co moge polecic Hotel Iłka w Rawdzie w Bulgarii..ale na wlasna reke lepiej jest pojechac... włascisiel naprawde jest w porzadku i wiele nam pomogl.

ANITA

O:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/07/25 14:35 Zaloguj się aby wysłać post. 
kamiilee9315
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Zupełnie nie rozumiem negatywnych opinii na temat biura podróży Oskar z Poznania. Moja opinia z która chcę się podzielić jest adekwatnie przeciwna. Korzystałem trzykrotnie z tego biura i zawsze wysokie uznanie. Również kolejny wyjazd z tego biura tj wczasy w Bułgarii od dnia 09.07.2008r –wyjazd z Poznania oceniam bardzo wysoko. Jestem mieszkańcem Szczecina ale zawsze dojeżdżam do Poznania i tam już pod opieką Oskara rozpoczynam dojazdy i wczasy organizowane przez te biuro. Doskonali kierowcy .doświadczeni, wysokiej klasy autobusy i znakomici rezydenci, organizacja powodują, że zawsze spędzam z nimi urlop w sposób bezpieczny, miły i za nie wielkie pieniądze. Po Bułgarii/ rezydenci pan Grzegorz, Pani Kasia i Pani Marta- znakomity profesjonalny zespół, sympatyczni grzeczni powodowały, że nic mnie złego tam nie spotkało, bardzo pomocni przez całą dobę . Hotel Boston – Maiami był bardzo sympatyczny. Sprzątaczki przychodziły praktycznie codziennie. Hotel mimo tych ** zasługuje na co najmniej ***. Pani w recepcji cały czas tam była, można było się z nią bez problemu dogadać. Ciepła woda non stop, meble bardzo ładne i nowe. telewizor, chłodziarka. Organizacja podróży przez biuro Oskar-oceniam bardzo dobrze, Efektowne autobusy- profesjonalna pani pilot, znakomici kierowcy/ trzech panów, którzy spotykali się z niesłusznymi uwagami ze strony podchmielonych pasażerów to też i spotkanie z policją. Tym osobom którzy tak łatwo piszą negatywy polecam Świnoujście Międzyzdroje to może dokładnie i sprawiedliwie rozważą działanie Oskara i organizowane przez nich wczasy. Nie prawda, że wczasy w Bułgarii to lipa, Ja tam wypocząłem dobrze, miłe wrażenia i wspomnienia- i zawdzięczam to właśnie dla biura Oskar.

O:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/07/25 17:31 Zaloguj się aby wysłać post. 
Anita1988
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Widze ze na tych samych wczasach bylysmy choc zupelnie inne opinie mamy... wiec tak kierowcy owszem doswiadczeni dobrze prowadzili moje zastrzezenia sa do tego ze nie mieli gdzie odpoczac przez biuro ktore wpakowalo wiecej osob do autokaru niz powinno...a przeciez chodzi o nasze bezpieczenstwo. Jak mozna okreslac stan autokaru poprzez wyglad? przeciez sam fakt ze klimatyzacja byla zepsuta bo raz bylo goraco a raz jak w lodowce mowi o tym ze autokary byly nie calkjowicie sprawne!!!! Na temat pana Grzgorza nie moge nic zlego powiwedziec byl to jedyny czlowiek ktory staral sie pomoc na miejscu. Natomiast pani KASIA na pytania znala tylko takie odpowiedzi: "spadaj", "mnie to nie obchodzi, zalatwcie sobie sami", "jak macie problem to zlozcie skarge do biura" "nie wiem" "nie mam czasu" a pani Marta pieknie sie uczyla od swojej kolezanki.. Co to jest za opieka rezydenta skoro jak tylko nas widzialy to mowily "nie mam czasu musze isc".???? Z niczym nam nie pomogly. Poza tym na "spotkaniu informacyjnym" powiedzialy bardzo wiele:/... "czy sa panswto zainteresowani jakimis wycieczkami bo jesli nie to szkoda mojego czasu". Rezydentka reprzentuje biuro i powinna wrecz zachecac do korzystania z wszelkich atrakcji. Poza tym to nie jest moja opinia jedynie lecz wiekszosci uczestnikow imprezy gdyz w czasie jazdy powrotnej zostala przwprowadzona ankieta...i dobrze slyszalam jak mowila pilotka do kierowcow ze prawie wszystkie opinie sa negatywne. Poza tym tekst ze mamy sobie jechac do swinoujscia... tez jest nie na miejscu bylam kilka krotnie za granica i nigdy do tej pory niespotkalam sie z tak kiepsko zorganizowanym biurem podrozy., a o rezydentkach szkoda cokolwiek mowic... biuro stracilo bardzo wielu klientow zatsnaowilabym sie na ich miejscu czy warto jest zatrudniac Pania Kasie i Marte... bo nie spotkalam sie z tak aroganckimi nie milymi i nie kompetentnymi rezydentkami.

ANITA

O:BIURO OSKAR UWAGA! - 2008/07/27 19:56 Zaloguj się aby wysłać post. 
monpau4
Użytkownik

Fresh Boarder
graphgraph

Widzę, że ja też byłam na tych samych wczasach i to co piszesz to są wyssane z palca bzdury. Widocznie cholernie sie nudzisz. Przez dwa tygodnie miałam okazję obcować z Paniami rezydentkami oraz Panem i nigdy ale to przenigdy nie powiedzieli czy powiedziałe do nikogo spadaj ani jakkolwiek brzydko.Pani Kasia jest przemiłą i bardzo spokojną osobą. Tak sie złożyło ze byłam także na twoim spotkaniu z rezydenetem, które było rzeczowe a wszystkie wyjazdy były przedstawione bardzo precyzyjnie. Do tego spotkanie było prowadzone w bardzo milej i wesołej atmosferze. Tak to jest jak ktoś jedzie na wyjzd za nie duże pieniądze a wymaga opcjj ******** i all incluisve.
Wszystkim polecam biuro Oskar. profesjonalna obsługa począwszy od biura w Polsce do opieki na miejscu. Hotel także super.
Tobie Anito radze przestać mijac sie z prawdą bo tak sie czasem zdarza ze jeszcze ktoś jest w tym samym czasie i na tych samych wczasach co ty. I wychodzisz wtedy na głupka i kłamczuchę.
<< start < wstecz 1 2 dalej > koniec >>
Biuletyn: Imię: Email:

Nie masz konta?

Informacje o Forum
Nasi użytkownicy napisali: 910 wiadomości.
Mamy 2659 zarejestrowanych użytkowników na stronie.
Ostatnio na stronie zarejestrował się: milunia1212
Aktualnie odwiedza nas: 6 gości i 0 zarejestrowanych użytkowników.
Zarejestrowani użytkownicy on-line:
BIULETYNKontaktO nasMapa stronyPolityka Prywatności i ZaufaniaRegulamin korzystania z serwisu
Copyright © 2006-2008 grupa eturystyka.org - Wszystkie prawa zastrzeżone;